Van Boracay naar Cebu

Van Boracay naar Cebu

De Filipijnen staan bekend om de fotogenieke stranden het waarschijnlijk bekendste strand ligt op het eiland Boracay. Je kunt na het zonnebaden en feesten doorreizen naar het eiland Cebu, dat hemelsbreed zo’n 300 kilometer bij het kleine Boracay vandaan ligt. Je kunt deze route afleggen met een combinatie van boot en vliegtuig of een combinatie van boot en bus.

Zo reis je van Boracay naar Cebu:

1) Boot en vliegtuig

Het eiland Boracay zelf is niet groot genoeg voor een vliegveld en hierdoor zul je Boracay altijd per boot moeten verlaten. In het zuidelijke puntje van het eiland kun je voor 4 euro in 15 minuten naar Caticlan varen. Vanaf de pier in Caticlan kun je naar de luchthaven lopen of gebruikmaken van een taxi of tricycle. Dagelijks voeren AirAsia, Cebu Pacific en Philippine Airlines diverse vluchten naar Mactan-Cebu uit, die ongeveer een uur duren. Een enkele reis kost je minimaal 35 euro, en dat is exclusief ruimbagage. Je bespaart erg veel tijd wanneer je voor deze route voor het vliegtuig kiest.

Kaartje kopen: Voor boottickets kun je ter plaatse terecht en voor vluchtinformatie kun je onze tips op onze vliegtickets Filipijnen pagina bekijken.


2) Boot en bus

Er is een manier om voordelig over water en land van Boracay naar Cebu te reizen, maar dit is behoorlijk tijdrovend en ingewikkeld. De eerste etappe is de boot van Boracay naar Caticlan, waar je voor 6 euro de bus naar Iloilo City kunt nemen. Vanaf het busstation maak je een korte taxirit naar de haven, waar je voor 5 euro een bootticket naar Bacolod op het eiland Negros kunt kopen. Deze tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Vanaf de pier in Bacolod neem je een jeepney naar Bacolod South Bus Terminal. Hier begint het laatste deel van de reis; de 8 uur durende rit via Don Salvador naar Cebu North Bus Terminal. Je betaalt omgerekend 10 euro voor deze busrit. Al met al is deze manier van reizen omslachtig en ben je minimaal een volledige dag kwijt. Over land en zee reizen is wel aan te raden als je bijvoorbeeld tussendoor tijd wil besteden op de eilanden Panay en Negros.

Kaartje kopen: Voor alle etappes geldt dat je ter plaatse in het betreffende station of de terminal je kaartje kunt bemachtigen.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal