Visum Filipijnen

Visum Filipijnen

Een visum Filipijnen is noodzakelijk, maar het aanvragen/regelen is nauwelijks een probleem. Als je op het vliegveld het land binnenkomt krijg je gratis een visum-on-arival voor 30 dagen. Uiteraard heb je wel de gebruikelijke papieren nodig. Als je langer dan 30 dagen wilt blijven kun je ter plekke een verlenging aanvragen. In alle grote steden kun je deze verlenging van 29 dagen (dus 59 dagen in totaal) aanvragen. De kosten hiervan zijn zo rond de 2000 peso’s. Als je nog langer wilt blijven in de Filipijnen kun je wederom een verlenging aanvragen.

Visum Filipijnen aanvragen

Als je van te voren al weet dat je langer dan 30 dagen in de Filipijnen wilt blijven kun je misschien beter dit van te voren regelen. Zowel in Nederland als in ambassades in het buitenland kun je een verlengd visum aanvragen. Kosten hiervan liggen tussen de 30 en 40 euro.

Uitgaand ticket

Bij een aantal landen in Azië, zoals Thailand, dien je officieel een uitgaand vliegticket te hebben om in aanmerking te komen voor het visum-on-arrival van 30 dagen. Ook voor de Filipijnen is dit geval. Bij de meeste andere landen in Azië wordt hier echter bijna nooit om gevraagd, bij de Filipijnen is dit anders. Bij het inchecken voor je vlucht naar de Filipijnen word je bijna altijd gevraagd om een uitgaand vliegticket te laten zien.

Wees sociaal