Geld Filipijnen

Geld Filipijnen

De Spaanse geschiedenis is nog goed terug te zien in de nationale munteenheid van de Filipijnen; de peso, verdeeld in 100 centavos. Briefjes van 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 peso’s zijn te verkrijgen en de meest voorkomende munten zijn die van 1,5 en 10 peso’s. Voor een euro krijg je momenteel ongeveer 60 peso’s terug.

Geld pinnen

Met je Nederlandse betaalpas kun je goed terecht in de Filipijnen. Pinautomaten zijn in alle grote steden aanwezig en op steeds meer andere toeristische plekken. Hou er wel rekening mee dat je maximaal 10.000 per keer kunt opnemen en maar één keer per dag. Bovendien kost pinnen 200 peso’s per opname. Niet op elk eiland of dorpje zijn pinautomaten te vinden. In het populaire El Nido bijvoorbeeld is sinds oktober 2015 wel een pinautomaat te vinden, maar deze werkt vaker niet dan wel. Als je ergens op een afgelegen eilandje wilt gaan duiken kun je dus beter van te voren een aantal dagen het maximum opnemen zodat je niet opeens zonder geld staat. Ook met je creditcard kun je op veel plekken terecht.

Budget backpacken Filipijnen

De Filipijnen is zeker wat duurder dan veel andere landen in Zuidoost-Azië. Vooral de kosten van een accommodatie liggen hier hoger. Waar je in andere landen voor €5 per nacht wel iets kunt vinden moet je er hier wel een paar euro bij optellen. Niet echt een probleem als je maximaal twee weken blijft, maar als je een langer blijft ga je het toch wel merken. Zeker in Manilla liggen de kosten voor een simpele kamer wat hoger. Maaltijden, drinken, entreegelden, vervoer en andere dergelijke zaken zijn wel goedkoop te noemen. Iets prijziger wellicht dan andere populaire landen, maar zeker geen reden om een bezoek aan de Filipijnen over te slaan. Voor de gemiddelde backpacker raden we een budget van minimaal €35 per dag in te plannen. Gebruik ook onze budget calculator voor de Filipijnen.

Creditcard Filipijnen aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Via Creditcard.nl kun je gemakkelijk alle creditcards vergelijken. Hierdoor kun je een creditcard kiezen die bij jou past en aan jouw wensen voldoet!

Van te voren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Reisgids Filipijnen

Wees sociaal