Beste reistijd Filipijnen

Beste reistijd Filipijnen

Voor elk land raden we een beste reistijd aan. Vaak is dit echter een advies waar je je niet altijd aan hoeft te houden. Als je geen moeite hebt met wat meer regen is het geen probleem. Bij de beste reistijd voor de Filipijnen is dit echter niet het geval. Tijdens het tyfoonseizoen wil je niet in het land zijn. De Filipijnen is een uitgestrekt land, dus niet elk eiland heeft hetzelfde klimaat. Maar je wilt je niet druk maken om tyfoons als je op het strand ligt. Qua temperatuur zit je het hele jaar goed op de Filipijnen, daar hoef je niet over na te denken verder.

Het tyfoonseizoen

De meeste kans op een tyfoon heb je van juli tot en met oktober. Dit valt samen met het regenseizoen in de Filipijnen. Ook in juni en november kan er nog flink wat regen vallen. Het regenseizoen is hier onvoorspelbaar, het zou zomaar kunnen dat het iets eerder of later begint. Halverwege november is het regenseizoen bijna altijd wel voorbij. Van juli tot en met oktober wordt het dus afgeraden om de Filipijnen te bezoeken. Tenzij je alleen verblijft in regio’s waar de tyfoons minder van toepassing zijn, bij de meeste backpack reizen is dit echter niet zo.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


De beste reistijd Filipijnen

De maanden december tot en mei blijven over, dit zijn dan ook goede maanden om de Filipijnen te bezoeken. Tijdens deze maanden valt de minste regen. De beste reistijd Filipijnen is van december tot en met maart. In april en mei kunnen de temperaturen namelijk flink oplopen. Dan kan het geregeld voorkomen dat het 40 graden Celsius is, net iets te veel van het goede.

Afgelegen regio’s

Omdat de verschillende eilanden ver uit elkaar liggen kan het klimaat nog wel eens verschillen. Je doet er verstandig aan dit voor de zekerheid even te checken. Google is hierin je grootste vriend.

Wees sociaal