Van Sapa naar Hanoi

Van Sapa naar Hanoi

Als je vanuit het prachtige bergdorpje Sapa je reis door Vietnam wil vervolgen, kun je het beste Hanoi gebruiken als overstappunt naar andere bestemmingen. De 320 kilometer tussen Sapa en Hanoi kun je overbruggen per taxi, minibus, bus en trein. Wij zetten de opties op volgorde van handigheid voor je op een rij.

Zo reis je van Sapa naar Hanoi:

1) Bus

De bus is het goedkoopste vervoermiddel voor de route Sapa – Hanoi. Om 7:00 uur vertrekken de eerste bussen vanuit het dorp en om 21:45 uur vertrekt de laatste bus naar Hanoi. De vervoerders Sapa Express en Grouptour brengen je al voor 11 euro naar Hanoi, een rit die 5,5 tot 6 uur duurt. De bussen brengen je naar het centrum van Hanoi, dicht bij het Hoan Kiem meer.

Kaartje kopen: Dit kan eenvoudig via je guest house, bij de bushalte in Sapa of online via 12Go.Asia.


2) Minibus

Hoewel een rit met een minibus van Grouptour met 14 euro iets duurder is dan de reguliere bus, duurt de reis met 5 uur ook iets korter. Dagelijks gaan ongeveer 7 busjes van Sapa naar Hanoi en de eerste vertrekt om 7:45 uur.

Kaartje kopen: Op het busstation of via de website 12Go.Asia, om zeker te zijn van je plaats.


3) Taxi

Er rijden privé-minibussen tussen Sapa en Hanoi, die tot 9 mensen kunnen vervoeren. De prijs ligt rond de 140 euro per minibus, waardoor het alleen een goede optie is als je echt met een groep van 9 mensen reist. Je betaalt alsnog een paar euro per persoon extra, al word je wel afgezet bij je hotel in Hanoi. Er zit dus weinig verschil tussen een reguliere minibus en een privé-minibus, maar als soloreiziger of koppel is het wel eenvoudiger de gewone minibus of bus te nemen.

Kaartje kopen: Je kunt in Sapa een taxi regelen, al zal je waarschijnlijk moeten onderhandelen. Ook via 12Go.Asia kun je een taxi reserveren.


4) Trein

De trein is het minst aantrekkelijke vervoersmiddel op deze route. Sapa heeft zelf geen treinstation, waardoor je voor de 30 kilometer naar het station in Lao Cai een taxi moet nemen. De treinreis naar Hanoi duurt vervolgens ten minste 7 uur en 30 minuten en het goedkoopste ticket kost 9 euro. Hiervoor krijg je een zitplaats in een nachttrein. De prijzen voor een slaapplaats beginnen vanaf 18 euro. Kaartjes voor trein SP2 van Vietnam Railways – die vertrekt om 20:55 uur vertrekt – zijn het goedkoopst. Door de traagheid, onhandigheid en de prijs van tickets raden wij af om voor deze route de trein te kiezen.

Kaartje kopen: Je kunt je plaatsen eenvoudig reserveren via de website 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal