Van Phong Nha naar Ninh Binh

Van Phong Nha naar Ninh Binh

Voor natuurliefhebbers zijn Phong Nha en Ninh Binh twee mooie bestemmingen in Vietnam. Phong Nha vanwege de enorme grottenstelsels en Ninh Binh vanwege de indrukwekkende bergen en rijstvelden. Er zijn verschillende manieren om te reizen tussen deze twee plaatsen, die 400 kilometer bij elkaar vandaan liggen. Je kunt naar Ninh Binh met de bus of de bus en de trein gecombineerd.

Zo reis je van Phong Nha naar Ninh Binh:

1) Bus

Zoals voor veel routes in Vietnam geldt dat de bus op de route Phong Nha – Ninh Binh het beste vervoermiddel is. Long Travel en Queen Bus vertrekken ’s avonds om 21:00 uur vanaf de weg Duong 20 met een bus vanuit Phong Nha. Na een aantal korte tussenstops kom je ongeveer om 4:00 uur aan in het centrum van Ninh Binh. Geen ideale tijden, maar je hebt weinig andere mogelijkheden. Een kaartje voor de nachtbus kost ongeveer €13.

Kaartje kopen: Er rijden niet veel bussen, dus reserveer je kaartje minimaal een dag van tevoren in een toeristenbureau in Phong Nha.


2) Bus en trein

In theorie kun je ook met de bus en trein reizen, maar deze manier is wel trager en duurder. Hiervoor heb je eerst een lokale bus nodig, die je voor €2 in een uur naar Dong Hoi brengt. Vanaf het busstation kun je naar het treinstation lopen voor het vervolg van je reis. Verspreid over de dag gaan vier treinen van Dong Hoi naar Ninh Binh en een kaartje kost tussen de €15 en €25.

Kaartje kopen: Bustickets koop je in de bus zelf en treintickets kun je reserveren via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen: