Van Phong Nha naar Hanoi

Van Phong Nha naar Hanoi

Het enorme Vietnamese grottenstelsel in Phong Nha is voor veel backpackers een hoogtepunt tijdens hun trip door het land. Wanneer je van de mooie natuur hebt genoten kun je bijvoorbeeld doorreizen naar de hoofdstad Hanoi, die 500 kilometer ten noorden van Phong Nha ligt. Je leest in dit artikel onze reistips voor deze route.

Zo reis je van Phong Nha naar Hanoi:

1) Bus

De bus is behoorlijk comfortabel en bovendien is dit veruit de goedkoopste vorm van vervoer tussen Phong Nha en Hanoi. Dagelijks vertrekken om 21:00 en 21:30 uur nachtbussen van vervoerders Queen Café en Hung Thanh vanuit het centrum van het plaatsje Phong Nha. Een kaartje voor de enkele reis naar Hanoi kost omgerekend €12 en de reistijd bedraagt ongeveer negen uur.

Kaartje kopen: Bij ieder toeristenkantoor in Phong Nha of bij je hostel kun je terecht voor buskaartjes.


2) Bus en trein

Hoewel de zitplaatsen en bedden in de trein comfortabeler zijn, is de prijs ook hoger en moet je bovendien overstappen in Dong Hoi. Eerst neem je voor €1 een lokale bus naar Dong Hoi, een rit die ongeveer een uur duurt. Vanaf het station van Dong Hoi vertrekken dagelijks meerdere treinen naar Hanoi. Je betaalt €15 tot €20 voor een zitplaats, en vanaf €30 heb je een bed in een slaapcoupé. Omdat de reis tien tot elf uur duurt, is een bed aan te raden.

Kaartje kopen: Bustickets koop je in de bus zelf. Treinkaartjes kun je het best reserveren via www.baolau.com of kopen op het treinstation.


3) Bus, taxi en vliegtuig

Voor deze optie neem je ook de lokale bus naar Dong Hoi, waar je na een korte taxirit het vliegveld bereikt. Deze rit kost minder dan €5. Vanaf Dong Hoi Airport gaan per dag enkele rechtstreekse vluchten naar Hanoi, uitgevoerd door Vietnam Airlines. De vlucht naar Hanoi duurt ruim een uur en de prijs voor een ticket begint vanaf €30. De goedkoopste manier om van de luchthaven van Hanoi naar de stad te gaan is met lijnbus 17. Een buskaartje kost €0,25 en het eindstation is bij het populaire Old Quarter. Al met al is deze manier van reizen het meest omslachtig en ook het duurst.

Kaartje kopen: De bussen en taxi kun je ter plaatse regelen. Voor de vlucht kun je onze tips op onze vliegtickets Vietnam pagina bekijken.


Meer over deze bestemmingen