Van Hué naar Phong Nha

Van Hué naar Phong Nha

Vietnam heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. In het midden van het land kun je bijvoorbeeld vanuit de keizerlijke stad Hué naar de indrukwekkende grotten van Phong Nha reizen. Deze plaatsen liggen ruim 200 kilometer uit elkaar, waardoor je Hué en Phong Nha gemakkelijk kunt combineren. Op deze route kun je reizen per bus en trein.

Zo reis je van Hué naar Phong Nha:

1) Bus

Als je de trip voordelig en zonder al te veel gedoe af wil leggen, dan is de bus de beste reisoptie. De prijs voor een kaartje varieert van €6 tot €20. Dit komt doordat je er voor kunt kiezen te stoppen bij de DMZ of niet. Als je meer wil weten over de oorlogshistorie van Vietnam is een stop bij de DMZ het overwegen waard. Als je gewoon rechtstreeks naar Phong Nha wil gaan, kun je voor €6 euro op de reguliere bus stappen. De rit duurt zonder tussenstops vierenhalf uur en zeven uur als je onderweg stopt bij de DMZ. Je wordt bij je accommodatie in Hué opgepikt en je wordt aan het eind van de rit dicht bij het ‘hoofdkwartier’ van Phong Nha afgezet.

Kaartje kopen: Via je hostel of een van de vele reiskantoren in Hué kun je eenvoudig je busticket regelen. Of boek gemakkelijk online via 12Go.Asia.


2) Trein en bus

De trein is een populair vervoermiddel in Vietnam en ook deze route kun je gedeeltelijk per spoor afleggen. Vanaf het treinstation van Hué gaan dagelijks meerdere treinen naar Dong Hoi, het station dat het dichtst bij Phong Nha ligt. De treinreis duurt gemiddeld drie uur en je betaalt €4 tot €6 voor een kaartje. Voor €8 kun je ook een bed in de slaapcabine reserveren. Bij het treinstation van Dong Hoi vind je op loopafstand het busstation, waar je voor €2 op de bus naar Phong Nha kunt stappen. Deze busrit duurt anderhalf uur.

Kaartje kopen: Treintickets zijn verkrijgbaar op het station en via de website 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen: