Van Hué naar Ninh Binh

Van Hué naar Ninh Binh

De keizerlijke kustplaats Hué en het prachtige Ninh Binh zijn plekken waar veel backpackers een tussenstop maken tijdens hun reis door Vietnam. Hué en Ninh Binh liggen op 550 kilometer afstand van elkaar, dus neem je tijd om de reis te volbrengen. Je kunt voor deze route kiezen voor de bus of de trein en wij zoeken voor je uit wat de beste reisoptie is.

Zo reis je van Hué naar Ninh Binh:

1) Trein

Vaak zijn treinen in Vietnam het populairste vervoermiddel voor lange afstanden, en dat komt onder meer door het comfort dat ze bieden. Er rijden dagelijks drie treinen tussen Hue en Ninh Binh; om 5:00, 16:25 en 21:30 uur. Hoewel je vroeg uit bed moet, is de trein van 5:00 uur het meest aan te bevelen. Het is dan namelijk aantrekkelijker om voor slechts €19 een ‘gewone’ zitplaats te boeken in plaats van een bed en te genieten van het landschap bij daglicht. De slaapplaatsen in de nachttrein beginnen vanaf €23. Ieder gedeelte van de trein is uitgerust met airconditioning. De treinen doen elf tot twaalf uur over de reis.

Kaartje kopen: Reserveer gemakkelijk je treinticket via 12Go.Asia.


2) Bus

De kaartjes voor de bus zijn met €14 goedkoper dan de treinkaartjes, maar je levert wel veel comfort in en bovendien duurt de reis nog langer. De bussen van Hoang Long doen namelijk bijna veertien uur over de reis van Hué naar Ninh Binh. Er vertrekken dagelijks zes bussen in de morgen en de avond, dus je hebt voldoende keuze. Houd er bij de nachtbussen rekening mee dat de stoelen niet volledig plat kunnen, waardoor het slaapcomfort niet optimaal zal zijn.

Kaartje kopen: Via de handige website 12Go.Asia kun je eenvoudig tickets kopen voor de bus.


Meer over deze bestemmingen: