Van Hoi An naar Da Nang

Van Hoi An naar Da Nang

Omdat de charmante stad Hoi An in het midden van Vietnam ligt, kun je de meeste bestemmingen in het land eenvoudig bereiken. Zo ook de kustplaats Da Nang, die slechts 30 kilometer ten noorden van Hoi An ligt. Wanneer je beide plaatsen tijdens je trip door Vietnam wil bezoeken, lees je in deze gids precies hoe je van Hoi An naar Da Nang reist.

Zo reis je van Hoi An naar Da Nang:

1) Bus

Er zijn verschillende toeristenbussen die deze route afleggen, maar om geld in je zak te houden kun je er ook voor kiezen de lokale bus te nemen. Een van de opstapplaatsen is het busstation Nguyễn Tất Thành, waar de hele dag door bussen naar Da Nang vertrekken. Het tarief is 0,80 euro (20.000 dong), ook al probeert de conducteur op de bus mogelijk 50.000 dong te vragen aan buitenlandse toeristen. Maar houd voet bij stuk en betaal het normale bedrag. De bustrip naar Da Nang duurt normaal gesproken ongeveer 1 uur. Je kunt ook voor een toeristenbus van bijvoorbeeld Hanh Cafe of The Sinh Tourist kiezen, maar bij hen betaal je ongeveer 3 euro.

Kaartje kopen: Voor de lokale bus koop je je ticket in de bus zelf en een kaartje voor een toeristenbus regel je gemakkelijk in je hostel of een reiskantoor. Ook kun je dit online regelen via 12Go.Asia.


2) Taxi

Als je meer comfortabel en zonder gedoe naar Da Nang, kun je zelfs de taxi overwegen. Vooral als je met een aantal vrienden reist, is privévervoer een aantrekkelijke optie. Normaal gesproken kost een taxi voor 4 personen ongeveer 18 euro. Als je alleen reist en weinig bagage bij je hebt, kun je voor 6 euro ook een motortaxi nemen (Grab Bike).

Kaartje kopen: De handigste en voordeligste manier om een taxi te boeken is via de Grab applicatie op je telefoon. Je kunt tevens een taxi regelen via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal