Van Hanoi naar Phong Nha

Van Hanoi naar Phong Nha

Vietnam heeft met Phong Nha een van de grootste grotten op aarde en dit is voor veel backpackers dan ook een absoluut hoogtepunt tijdens hun trip door het land. Phong Nha is goed bereikbaar per bus, trein en vliegtuig vanuit de hoofdstad Hanoi. Je zult hiervoor 500 kilometer moeten afleggen.

Zo reis je van Hanoi naar Phong Nha:

1) Trein en bus

Hoewel de trein de traagste optie is op deze route, reis je tegen een relatief lage prijs toch comfortabel. Iedere dag rijden vanuit het centraal station van Hanoi meerdere treinen naar het zuiden en voor de grotten dien je uit te stappen bij Dong Hoi. Een zitplaats kost gemiddeld 14 euro. Wij raden echter aan om vanaf 22 euro een plekje in ‘sleeper class’ te reserveren, omdat de trip naar Dong Hoi gemiddeld 10 uur duurt. In Dong Hoi stap je op een lokale bus naar Phong Nha. Deze vertrekken vanaf het Nam Ly busstation en brengen je in 90 minuten voor 1 euro naar Phong Nha.

Kaartje kopen: Treintickets reserveer je eenvoudig op 12Go.Asia of op het station.


2) Bus

De bus is het meest voordelige vervoermiddel en als je niet al te lang bent, is dit het overwegen waard. Houd er wel rekening mee dat bussen op deze route erg slechte beoordelingen hebben. Als je toch voor de bus kiest, reis je voor een spotprijs naar Phong Nha. Kaartjes kosten bij de vervoerders Queen Cafe en Hung Thanh zo’n 12 euro en je bent 9 uur onderweg vanuit de hoofdstad. Alle bussen vertrekken laat in de avond. Ook de busmaatschappij Grouptour heeft een dagelijkse bus, die om 18:30 uit Hanoi vertrekt.

Kaartje kopen: Bij je hostel of een van de vele reiskantoren in Hanoi koop je eenvoudig je ticket. Tevens kun je online een kaartje kopen via 12Go.Asia.


3) Bus, vliegtuig, taxi en bus

De eerste stap is een rit met de lokale bus 17, die vanaf Long Bien busstation in 90 minuten naar de luchthaven rijdt. Een kaartje kost 0,35 euro. Diverse vliegmaatschappijen vliegen dagelijks naar Dong Hoi, maar de goedkoopste tarieven vind je bij Bamboo Airways. Je vliegt bij hen voor minder dan 30 euro en je kunt voor die prijs 20 kilogram aan ruimbagage meenemen.

Aangekomen in Dong Hoi kun je voor 5 euro een taxi nemen naar het Nam Ly busstation, vanwaar de bussen naar Phong Nha vertrekken. Echt een handige optie is dit dus niet. We raden aan om voor de trein of bus te kiezen.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Vietnam pagina. De overige kaartjes kun je ter plaatse kopen.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal