Van Hanoi naar Hué

Van Hanoi naar Hué

Cultureel gezien is Hué een interessante stad, want je kunt hier prachtige paleizen en keizerlijke graven uit het verleden bekijken. Hué is goed bereikbaar vanuit Hanoi, de Vietnamese hoofdstad die 700 kilometer noordelijker ligt. Voor de trip naar Hué kun je gebruik maken van de bus, trein en het vliegtuig.

Zo reis je van Hanoi naar Hué:

1) Trein

De trein is een erg comfortabele manier van reizen en bovendien heb je dagelijks de keuze uit meerdere treinen. Je kunt zowel bij daglicht reizen als met de nachttrein, en de prijs voor een zitplaats is altijd 18 tot 20 euro. Omdat het om een tocht van 13 uur gaat, is het aan te bevelen om een plaats in ‘sleeper class’ te reserveren. Een ticket voor een comfortabele slaapplaats kost rond de 30 euro.

Kaartje kopen: Reserveer je ticket van tevoren op het treinstation van Hanoi of de website 12Go.Asia.


2) Bus

Ook de bus is bijzonder betaalbaar op deze route, maar je levert veel in op het gebied van comfort. Vervoerder Hoang Long rijdt 3 keer per dag naar Hue vanuit busstation Nuoc Ngam, een rit die 12 uur en 30 minuten duurt. Voor een ticket betaal je 14 euro, waardoor de bus het goedkoopste vervoermiddel is.

Kaartje kopen: Je kunt je zitplaats veiligstellen op het busstation of op 12Go.Asia.


3) Vliegtuig

Hue heeft een eigen vliegveld, maar het aantal vluchten op deze route is beperkt. De prijs start vanaf 30 euro bij VietJet Air (zonder ingecheckte bagage) en 50 euro bij Vietnam Airlines (inclusief ingecheckte bagage). Vanaf Phu Bai Airport neem je een lokale bus (2 euro) of een taxi (10 euro) voor de rit van 30 kilometer naar het centrum van Hue.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Vietnam pagina.


Meer over deze bestemmingen: