Van Hanoi naar Ha Giang

Van Hanoi naar Ha Giang

De Ha Giang Loop heeft een grote aantrekkingskracht op natuurliefhebbers en avonturiers, want de landschappen in dit deel van Noord-Vietnam zijn verbluffend mooi en gevarieerd. Veel reizigers starten deze motortrip in Ha Giang. Dit plaatsje is te bereiken vanuit Hanoi, dat 300 kilometer zuidelijker ligt. Kies voor je vervoer op deze route uit de bus, minibus of motor.

Zo reis je van Hanoi naar Ha Giang:

1) Bus

Veel backpackers letten tijdens hun reis op hun budget, en de bus is voor deze trip dan ook het perfecte vervoermiddel. Je betaalt voor een kaartje voor de reguliere bus 9 tot 11 euro. Als je iets meer comfort en beenruimte wil, kun je voor 15 euro een zitplaats in een VIP-bus bemachtigen. Diverse busmaatschappijen leggen deze route dagelijks af; Hung Thanh en Grouptour bijvoorbeeld. Bij Hung Thanh krijg je het goedkoopste kaartje, namelijk voor 9 euro. Hun bussen vertrekken om 8:30, 14:30 en 21:00 uur vanuit My Dinh Bus Station in het westen van Hanoi.

Kaartje kopen: In een van de vele reiskantoren in Hanoi kun je je ticket regelen. Tevens kun je dit gemakkelijk online regelen via 12Go.Asia.


2) Minibus

De minibusjes op deze route zijn comfortabel, maar je betaalt helaas wel meer dan voor een buskaartje. Truly Ha Giang is een betrouwbare vervoerder, die 1 keer per dag vanuit het busstation in de wijk Cau Giay en 1 keer vanuit het Old Quarter vertrekt. Vanuit Cai Giay vertrekt de minibus om 6:30 uur en vanuit het Old Quarter om 7:00 uur. De kosten voor een enkele reis zijn 15 euro en je bent 6 tot 7 uur onderweg.

Kaartje kopen: Ook voor de minibus kun je een zitplaats reserveren in reisbureaus in Hanoi.


3) Motor

Als je de Ha Giang Loop gaat afleggen en alvast een voorproefje wil, kun je ook met de motor van Hanoi naar Ha Giang gaan. Houd er wel rekening mee dat de rit minimaal 8 uur duurt, zonder al te veel tussenstops onderweg. Je kunt bijvoorbeeld een motor huren bij Style Motorbike. De kosten hiervan zijn minimaal 13 euro per dag. Als je meerdere dagen in Ha Giang en omgeving spendeert, kunnen de kosten dus oplopen.

Kaartje kopen: Bekijk de website van Style Motorbike.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal