Van Hanoi naar Cao Bang

Van Hanoi naar Cao Bang

Cao Bang is een noordelijke provincie in Vietnam, tegen de grens met China. Je kunt hier onder meer genieten van prachtige berglandschappen en de indrukwekkende Ban Gioc waterval. De belangrijkste plaats, ook Cao Bang genoemd, is eenvoudig bereikbaar vanuit Hanoi, dat bijna 300 kilometer zuidelijker ligt. Je kunt met de bus naar Cao Bang reizen en hier lees je hoe.

Zo reis je van Hanoi naar Cao Bang:

1) Bus

De bussen naar Cao Bang vertrekken vanuit het My Dinh busstation, in het westen van Hanoi. Vanaf het populaire Old Quarter is het een taxirit van ongeveer 40 minuten naar My Dinh (4 euro). In My Dinh vind je loketten met de namen van bestemmingen erboven, en hier koop je je kaartje voor de bus naar Cao Bang. Omgerekend kost een enkele reis 6,25 euro. Hoewel de afstand niet lang is, ben je 7 tot 8 uur onderweg. Omdat een deel van de reis over slingerende bergwegen gaat, raden wij uit veiligheidsoverwegingen aan om overdag te reizen en de nachtbussen te vermijden.

Er is een alternatief; Vietnam Local Bus biedt een pick-up service vanaf je hotel in het Old Quarter in Hanoi en zorgt voor de transfer naar Cao Bang. Je betaalt hiervoor echter 22 euro, waardoor het beter is om op eigen gelegenheid naar het My Dinh busstation te gaan en daar zelf je kaartje te regelen.

Kaartje kopen: De taxi kun je eenvoudig boeken via de handige app Grab en buskaartjes kun je ter plaatse op het busstation aanschaffen.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal