Van Ha Giang naar Sapa

Van Ha Giang naar Sapa

Het noorden van Vietnam is bedekt met prachtige bergen, slingerwegen en authentieke dorpjes. Ha Giang en Sapa zijn uitstekende plaatsen om kennis te maken met de bijzondere natuur en cultuur. Als je beide regio’s wil bezoeken, kun je voor de 250 kilometer lange reis de bus of motor nemen.

Zo reis je van Ha Giang naar Sapa:

1) Bus

Er gaat een directe bus naar Sapa, verzorgd door Grouptour SSB. De trip duurt ongeveer 8 uur en je betaalt voor een kaartje omgerekend 10 euro. Meer bussen rijden van Ha Giang naar My Dinh busstation in Hanoi, vanwaar je over kunt stappen op een andere bus naar Sapa. Op deze manier ben je echter de hele dag onderweg en ben je ongeveer 25 euro kwijt. Je kunt beter enkele dagen van tevoren een plaatsje in de directe bus reserveren.

Kaartje kopen: Regel je ticket via je accommodatie of een reiskantoor in Ha Giang.


2) Motor

Veel backpackers kopen of huren in Vietnam een motor en de Ha Giang Loop is dankzij de indrukwekkende landschappen een geliefde trip. Als je na Ha Giang nog verder wil rijden, dan is Sapa een goede optie. Omdat het om een afstand van 250 kilometer gaat en de wegen door de bergen lopen, is dit wel een erg lange trip om in een dag af te leggen. Wellicht is het beter om onderweg ergens te overnachten. Als je toch de reis in 1 dag wil volbrengen, reken dan op een reistijd van 12 uur.

Kaartje kopen: Je kunt je motor in Ha Giang huren, maar de meeste backpackers kopen er een voor een langere motortrip.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal