Van Ha Giang naar Cao Bang

Van Ha Giang naar Cao Bang

De landschappen in Noord-Vietnam zijn ongeëvenaard; van de bergpassen en vergezichten in Ha Giang tot de watervallen en kalksteenbergen in Cao Bang. Als beide bestemmingen op je verlanglijstje staan, kun je in dit artikel lezen hoe je van Ha Giang naar Cao Bang reist. Op deze route kun je met de bus of een motor reizen.

Zo reis je van Ha Giang naar Cao Bang:

1) Motor

Met een scooter of motor is deze route het snelst en kun je bovendien stoppen waar je wil. Je hebt hiervoor wel je eigen motor nodig of een gehuurd exemplaar, maar voor meerdere dagen is dit duurder dan de bus. Bij betrouwbare verhuurbedrijven betaal je al snel 10 euro per dag.

Kaartje kopen: Huur een motor bij je accommodatie of maak deze trip met je eigen motor.


2) Bus via Bao Lam

Er gaan geen rechtstreekse bussen van Ha Giang naar Cao Bang, dus je zult sowieso een tussenstop moeten maken. De kortste optie is om met de bus eerst naar Bao Lam te gaan. In Bao Lam stap je over op de bus naar Cao Bang, die er nog vijf uur over doet. Overdag gaan er meerdere bussen. Voor beide bustickets ben je gezamenlijk nog geen tien euro kwijt.

Kaartje kopen: In de bus bij de lokale busstations. Vraag bij je accommodatie voor meer informatie voor de actuele vertrektijden.


3) Bus via Hanoi

Een andere optie is een omweg maken via Hanoi. Vele bussen van verschillende vervoerders rijden dagelijks van Ha Giang naar het My Dinh busstation in Hanoi. Als je direct door wil naar Cao Bang, raden wij aan om een nachtbus vanuit Ha Giang te nemen. Viet Culture Tours en Group Tour Company vertrekken respectievelijk om 20:30 en 21:00 uur vanuit Ha Giang, en je betaalt 10 of 13 euro voor een kaartje. De trip naar Hanoi duurt 6 tot 7 uur.
Bij My Dinh stap je over op een bus naar Cao Bang. Omgerekend betaal je 7 euro voor een enkele reis en je bent zo’n 7 uur onderweg naar de noordelijke stad.

Je kunt ook overdag van Ha Giang naar Hanoi gaan, en vervolgens de nachtbus naar Cao Bang nemen. Maar de weg naar Cao Bang heeft een slechte reputatie en met name ’s nachts levert dit geregeld gevaarlijke situaties op.

Kaartje kopen: Een ticket voor de trip van Ha Giang naar Hanoi regel je via je accommodatie of een reiskantoor. Bij My Dinh kun je zelf een kaartje naar Cao Bang kopen.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal