Van Tokyo naar Mount Fuji

Van Tokyo naar Mount Fuji

Mount Fuji is een van de bekendste iconen van Japan en een trekking op deze berg is voor velen een onvergetelijke ervaring. Omdat Mount Fuji maar 150 kilometer bij de hoofdstad Tokyo vandaan ligt, kun je deze populaire bestemmingen gemakkelijk combineren. Het enige logische vervoermiddel op deze route is de bus en hier lees je onze tips voor een soepele busrit.

Zo reis je van Tokyo naar Mount Fuji:

1) Bus

De reis naar de legendarische berg begint bij busstation Shinjuku, dat in het westen van de metropool Tokyo ligt. Vanaf het gedeelte ‘Highway Terminal’ rijden dagelijks meerdere bussen van de vervoerders Fujikyuko Bus en Highway Bus. Volgens de dienstregeling rijden deze bussen in 2 uur en 30 minuten naar Mount Fuji 5th Station, vanwaar je direct toegang hebt tot de wandelpaden. Het maakt niet uit welke busmaatschappij je kiest; je betaalt namelijk in alle gevallen 25 euro voor een enkele reis. Bij Highway Bus krijg je wel korting als je online boekt. Je betaalt in dat geval 21,75 voor een ticket.

Kaartje kopen: Je kunt online via de website van Highway Bus boeken, maar ook een kaartje kopen in de busterminal zelf. Tevens kun je zelf een kaartje kopen op 12Go.Asia, wel zo makkelijk.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal