Van Nara naar Kyoto

Van Nara naar Kyoto

De Japanse stad Kyoto is geliefd om zijn vele tempels en verfrissend groene parken. Datzelfde geldt voor Nara, een stad die slechts 40 kilometer bij Kyoto vandaan ligt. Als je na je bezoek aan Nara verder wil reizen naar Kyoto, kun je bij het plannen van je route gebruik maken van onze tips.

Zo reis je van Nara naar Kyoto:

1) Trein

Tickets voor lokale treinen zijn erg betaalbaar in Japan en dit is dan ook een goede manier om (zonder overstappen) naar Kyoto te reizen. De opstapplaatsen voor de trip zijn het centraal station van Nara en het station Kintetsu-Nara, waar je op een Kintetsu Limited Express trein naar Kyoto kunt stappen. Vanaf beide stations rijdt iedere 30 minuten een trein, die je in 35 tot 50 minuten op het centraal station van Kyoto brengt. Deze manier van reizen kost maar 5 euro.

Kaartje kopen: Bij automaten op het station zijn treinkaartjes verkrijgbaar.


2) Trein en metro

Als je bijvoorbeeld niet het centraal station van Kyoto als eindbestemming hebt, is dit een interessant alternatief. Vanaf het station Shinomiya in Nara stap je op de trein naar Takeda, in het zuiden van de stad Kyoto. Een kaartje kost slechts 4,70 euro en je bent 45 minuten onderweg. Bij Takeda kun je op de metro stappen en naar iedere gewenste bestemming in Kyoto reizen. Metrokaartjes in Kyoto kosten gemiddeld 2 euro; de prijs hangt af van je route.

Kaartje kopen: Beide tickets zijn ter plaatse op de stations te koop bij automaten.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal