Beste reistijd Japan

Beste reistijd Japan

Japan is een erg mooi land. Het is een lang gestrekt land van 3000 kilometer en kent vele verschillende weertypen. En dat maakt het land erg divers. Het noordelijke kent een compleet ander klimaat dan het zuiden. Het noordelijke klimaat heeft eigenlijk wel wat weg van het Nederlandse klimaat. Andere gebieden kennen warmere zomers en zijn veel vochtiger. Ook zijn er gebieden die meer op het Franse weer lijken. Het is dan vaak niet alleen de vraag wat de beste reistijd Japan is, maar ook waar je in Japan naartoe wilt gaan.

Bloeiende kersenbomen!

Als je in maart of april gaat dan zie je, dat de verschillende fruitbomen gaan bloeien. Als je de sakura ziet bloeien, dan weet je hoe mooi dit land is. Het is erg mooi om te zien hoe deze periode niet alleen door de toeristen, maar ook door de lokale bevolking wordt gewaardeerd. April en mei zijn twee maanden, waarin je zeer zeker goed door Japan kunt reizen. Of je nou naar het noorden, het midden of het zuiden van Japan bezoekt, het weer is in deze maanden op het best.

Wat warmer in Japan.

De maanden juli en augustus zijn twee ware zomermaanden in Japan. Het is er dan behoorlijk warm, met gemiddelde temperaturen die richting de 30 graden Celsius gaan. Vooral de zomerfeesten die tijdens deze maanden worden georganiseerd zijn leuk om mee te maken. Geniet van de mooie klederdrachten en ook van al het vuurwerk dat er in deze tijd van het jaar de lucht in gaat. In de zomer valt er echter wel meer regen. Voor de liefhebbers van hogere temperaturen is het daarom wel lekker maar dankzij de extra regen beschouwen wij dit niet als de beste reistijd Japan.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Reizen in het najaar?

De beste reistijd van Japan, kan ook september en oktober zijn. Het is dan wel iets kouder dan in de zomer maar de hoeveelheid regen die valt neemt ook af. Ook kun je genieten van de mooie herfstkleuren die je in Japan dan aantreft. Voor de meeste backpack reizen raden wij dan ook aan om in de herfst te gaan, met als tweede keuze de lente. In de winter kan het, zeker in het noorden, behoorlijk koud worden.

Wees sociaal