Visum China

Visum China

Een visum China verkrijgen kost je wat meer moeite dan bij andere landen. Zeker voor backpackers is het was lastiger. Je moet namelijk bij de visumaanvraag in Nederland een reisplan overleggen, inclusief een programma van dag-tot-dag. Daarom is het zaak van te voren een vlucht uit China te regelen, hotel overnachtingen en eventuele binnenlandse vluchten of treinreizen. Het gaat vooral om de indicatie dat je een plan hebt en dat zij een idee hebben wat je in China wilt doen. Zodra je het visum binnen hebt is het altijd nog een optie om je hotels te cancelen. Een single entry visum kost je € 70,70. Dit is wel exclusief de kosten die er bij komen voor het aanvragen van het visum.

Online visum aanvragen

Via E-Visums kan je online je visum voor China aanvragen. Dit is een speciaal online visum, met andere voorwaarden. Dit visum is geldig voor maximaal 22 dagen en je moet met minimaal 2 personen naar China reizen. Het voordeel van dit visum ten opzichte van andere visa is dat je hier je paspoort niet hoeft op te sturen. Alles kan dus online geregeld worden. E-Visums is bovendien een bekende partij, met ontzettend veel kennis en ervaring.

Transit Visum China

Sinds 2013 is het ook mogelijk om een Transit Visum China te krijgen. Dit is een specifiek – gratis – doorreis visum, van slechts 72 uur. Hier kom je alleen voor in aanmerking als je al een vliegticket hebt geboekt dat je binnen 72 uur na aankomst naar een derde bestemming brengt. Als je bijvoorbeeld vanuit Japan een retourtje Beijing boekt kom je niet in aanmerking voor dit visum. Vanuit Japan naar Beijing en binnen 72 uur naar Bangkok is wel een geldige route voor dit Transit Visum China. Je moet bovendien van hetzelfde vliegveld vertrekken als het vliegveld waarop je aankomt. Deze regeling is niet overal in China verkrijgbaar. Je kunt in de volgende steden terecht voor dit visum: Beijing, Shanghai, Chengdu, Xi’an, Guilin, Kunming, Hangzhou, Guangzhou, Chonngqing, Wuhan, Xiamen, Harbin, Tianjin, Dalian en Shenyang.

Visum Hong Kong

Hoewel Hong Kong onderdeel van China is gelden hier toch een paar aparte regels voor. Als je vanuit China Hong Kong binnen gaat telt dit als het land uitgaan. Je single entry visum is dan dus meteen verlopen, ongeacht hoeveel dagen je nog over hebt. Om China weer terug in te gaan heb je dus een nieuwe visum China nodig. Deze is binnen twee werkdagen te verkrijgen bij het Chinese Toeristen Service in Hong Kong. Voor Hong Kong zelf heb je overigens geen apart visum nodig.

YourVisa

YourVisa is een visumbureau dat gespecialiseerd is in het verzorgen van visa voor landen in Oost-Europa, Afrika en Azië. Voor deze landen verzorgen zij zowel toeristische als zakelijke visa, en daarnaast bieden zij ook uitnodigingen aan voor de landen waarvoor dit noodzakelijk is. Door de jarenlange ervaring van YourVisa en de goede connecties die zij in die periode hebben opgebouwd, zijn zij in staat om hun diensten tegen een scherp tarief aan te bieden. YourVisa streeft ernaar om een goede service te bieden. Zo proberen zij hun klanten altijd persoonlijk te helpen en van advies te voorzien. Een ideaal begin voor als je gaat backpacken!

Wees sociaal