Vervoer China

Vervoer China

China is een ontzettend groot land en dat brengt ook sneller vervoer met zich mee. Zo heeft China inmiddels een uitgebreid netwerk van snelle treinverbindingen. Voor kortere afstanden kan je een bus nemen, het is soms wel even zoeken naar de juiste verbinding. Vooral in Beijing kan het vervoer door de taal en communicatie problemen lastig zijn maar het is wel een stuk comfortabeler, sneller en beter georganiseerd dan in de meeste andere landen in Azië.

Trein

De grote economische groei die China kent heeft positieve gevolgen gehad op de trein verbindingen in China. Tussen de grotere steden zitten snelle en duidelijke verbindingen. Reizen met de trein in China is dan misschien ook wel de beste manier om je door het land te verplaatsen. Als je langere afstanden wilt afleggen met de trein kan je er ook voor kiezen om met de nachttrein te gaan. Niks beter dan, redelijk, fit wakker worden op je bestemming. Reserveer wel van te voren een kaartje voor deze nachttreinen.

Vervoer China

Hogesnelheidstrein in Shanghai.

Metro

In bijna alle Chinese steden is wel een metronetwerk te vinden. Ook als je geen Chinese karakters kunt lezen is dit prima te doen. De kaartjes machines hebben een Engelse optie en alle stations worden ook in het Engels aangegeven en omgeroepen. De metro rijdt vaak, op tijd en is prima geregeld. Vaak is dit de beste manier om je binnen een stad te verplaatsen. Het is bovendien ook erg voordelig. Een kaartje kost je meestal nog geen 50 eurocent.

Bus

Tussen de verschillende steden en naar bezienswaardigheden en andere toeristische hoogtepunten gaan ook altijd bussen. Dit is een prima alternatief voor de trein en soms zelf de betere optie. In de steden gaan uiteraard ook bussen. Deze zijn vaak echter vrij lastig te begrijpen, wij raden aan de metro te pakken.

Taxi

Taxi’s zijn ontzettend goedkoop in China. Zoals overal geldt dat je geen vaste prijs moet afspreken, maar de taximeter moet gebruiken. Gelukkig doen taxichauffeurs daar niet echt moeilijk over. Echt communiceren met ze is overigens lastig. Zelfs in de toeristische gebieden spreken ze vaak geen woord Engels. Een adres in het Engels of de Engelse naam van je accommodatie heeft daardoor ook weinig zin. Zoek daarom van te voren altijd het Chinese adres op en zorg dat je dit op papier of op je telefoon kunt laten zien.

Vliegtuig

China is zo ontzettend groot, dat een binnenlandse vlucht nemen vaak een heel goed idee is. Als je beperkte tijd hebt of geen zin hebt om 20 uur in de trein te zitten is het vliegtuig nemen een goed alternatief. Er zijn een aantal budget airlines waarbij je voor goede prijzen een vliegticket kunt boeken. De goedkoopste tickets kan je vinden op WTC.nl.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0