Vervoer China

Vervoer China

China is een ontzettend groot land. Je reist niet zomaar even in een paar uur van stad naar stad. Gelukkig is de infrastructuur de laatste jaren enorm verbeterd. China beschikt nu over moderne treinen, metro’s en andere transportmogelijkheden. Qua vervoer doet China tegenwoordig absoluut niet onder voor andere moderne landen.

Trein

De grote economische groei die China kent heeft positieve gevolgen gehad op de treinverbindingen in China. Tussen de meeste Chinese steden is een uitstekend treinnetwerk aangelegd. De treinen rijden snel, gaan op tijd en rijden regelmatig. Ook voor toeristen is het systeem overzichtelijk. Hierdoor is de trein de beste manier om je over land door China te verplaatsen. Als je langere afstanden wilt afleggen met de trein kun je er ook voor kiezen om met de nachttrein te gaan. Niks beter dan, redelijk, fit wakker worden op je bestemming. Reserveer wel van te voren een kaartje voor deze nachttreinen. Dit kun je het beste doen via 12GO Asia.


Vervoer China


Metro

In bijna alle Chinese steden is wel een metronetwerk te vinden. Ook als je geen Chinese karakters kunt lezen is dit prima te doen. De kaartjesmachines hebben een Engelse optie en alle stations worden ook in het Engels aangegeven en omgeroepen. De metro rijdt vaak en op tijd. Over het algemeen is de metro de beste manier om je binnen een stad te verplaatsen. Het is bovendien ook erg voordelig. Een kaartje kost je meestal nog geen 50 eurocent.

Bus

Tussen de verschillende steden en naar bezienswaardigheden en andere toeristische hoogtepunten gaan ook altijd bussen. Dit is een prima alternatief voor de trein en soms zelf de betere optie. In de steden gaan uiteraard ook bussen. Deze zijn vaak echter vrij lastig te begrijpen, wij raden aan de metro te pakken.

Taxi

Taxi’s zijn ontzettend goedkoop in China. Zoals overal geldt dat je geen vaste prijs moet afspreken, maar de taximeter moet gebruiken. Gelukkig doen taxichauffeurs daar niet echt moeilijk over. Echt communiceren met ze is overigens lastig. Zelfs in de toeristische gebieden spreken ze vaak geen woord Engels. Een adres in het Engels of de Engelse naam van je accommodatie heeft daardoor ook weinig zin. Zoek daarom van te voren altijd het Chinese adres op en zorg dat je dit op papier of op je telefoon kunt laten zien.

Vliegtuig

China is zo ontzettend groot, dat een binnenlandse vlucht nemen vaak een heel goed idee is. Als je beperkte tijd hebt of geen zin hebt om 20 uur in de trein te zitten is het vliegtuig nemen een goed alternatief. Er zijn een aantal budget airlines waarbij je voor goede prijzen een vliegticket kunt boeken. De goedkoopste tickets kun je vinden op Cheaptickets.nl.

Wees sociaal