Geld China

Geld China

De nationale munteenheid van China is de Yuan (CNY). De koers van de Yuan ten opzichte van de euro is de laatste tijd flink aan het bewegen dus check voor vertrek even de huidige stand. China is een goed ontwikkeld land en problemen met betalen zal je dus ook nergens hebben. Geld pinnen kun je overal, ook de Maestro of Cirrus kaarten worden geaccepteerd. Wel raden we je contant geld uit de pin automaat te halen want niet elke winkel heeft een pin apparaat. Met een creditcard betalen in China is ook nergens een probleem.

Budget backpacken China

Qua prijzen zit China ergens tussen Europa en Zuidoost-Azië in. Het oosten van China is het meest ontwikkeld en dit is dan ook wat duurder dan het westen van China. Reken op een budget van €30 per dag bij het reizen door China. Met wat moeite kun je het natuurlijk ook goedkoper houden. Lees onze tips over je backpack budget voor China en gebruik onze handige calculator om je budget te berekenen.

Creditcard China aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Via Creditcard.nl kun je gemakkelijk alle creditcards vergelijken. Hierdoor kun je een creditcard kiezen die bij jou past en aan jouw wensen voldoet!

Van te voren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Wees sociaal