Beste reistijd China

Beste reistijd China

China is een groot land en kent verschillende klimaatzones, hierdoor kan de beste reistijd China nog wel eens verschillen. Zo heb je in het noorden van het land erg warme zomers maar ook ontzettend koude winters. Meer richting het zuiden vind je een gelijkmatiger klimaat waar het zelden echt koud wordt. Toch zijn er wel een aantal maanden te noemen waarin je het land het beste kunt aandoen.

Noord China

In het noorden van China, maar ook gedeeltes van het westen en midden van het land, heerst een landklimaat. Met als gevolg dat het in de zomer erg warm wordt, waarbij de temperaturen zelfs richting de 40 °C kunnen gaan. In de wintermaanden (november tot en met februari) is het er echter geen pretje, waarbij het geregeld tot ver onder het vriespunt kan zijn. De beste seizoen om noord China, en daarmee ook de hoofdstad Beijing, te bezoeken zijn dan ook de lente en de herfst.

Zuid China

In de zuidelijke helft van China, onder de denkbeeldige lijn tussen Chengdu en Shanghai, heerst een subtropisch tot tropisch klimaat. In de wintermaanden is het niet warm maar zeker ook niet koud. Terwijl je in de zomer een gemiddelde temperatuur van rond de 30 °C zult tegenkomen. Omdat het in de echte zomermaanden nog wel eens kan regenen ligt de beste reistijd hier in de maanden april en mei.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Tibet

In Tibet is de winter redelijk mild en wordt het in de zomer niet zo warm als in de rest van China. Dit komt voornamelijk doordat Tibet heel wat meters boven zeeniveau ligt. Ook voor deze regio wordt een bezoek in de lente of herfst aangeraden.

Beste reistijd China

April, mei, september en oktober zijn de maanden waarin het weer in China het mooiste is. In deze maanden heerst een lekkere temperatuur en valt er weinig regen. In de zomer is het nog wat warmer maar zijn er ook meer buien. De beste reistijd China is daarom de lente en de herfst.

Golden Week

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is de Golden Week. Op 1 oktober begint elk jaar deze nationale feestweek. De meeste Chinezen hebben dan vrij en gebruiken deze dagen om binnen eigen land op vakantie te gaan. Met als gevolg dat alle toeristische attracties overspoeld worden door binnenlandse toeristen. We raden sterk aan om China te vermijden tijdens deze week.

Wees sociaal