Informatie China

Informatie China

Met onderstaande praktische informatie China kom je meer te weten over dit fascinerende land. Bovendien leer je gelijk wat je allemaal moet regelen en waar je rekening mee moet houden als je China bezoekt.

China

China is liefst 239 keer groter dan Nederland en is daarmee het derde grootste land ter wereld. Het overgrote gedeelte van de grens ligt op het land, waardoor het aan 14 landen grenst. Je kan dus over het land afreizen naar landen als India, Mongolie, Laos, Vietnam, Nepal en Myanmar. Het landschap binnen China is ook divers. Er zijn honderden bergen van duizenden meters hoog te vinden, maar ook veel woestijnen en zelfs een aantal stranden. Binnen China zijn vier regio’s met een eigen politieke status en daardoor andere regels. Dit zijn de steden Hong Kong en Macau, het eiland Taiwan en de regio Tibet.

Praktische informatie China

  • In de Nederlandse zomertijd is het 6 uur later in China, in de wintertijd 7 uur.
  • Je betaalt hier met de Chinese Yuan. Lees meer over geld in China.
  • Het wordt in het hele land afgeraden om kraanwater te drinken.
  • China kent een aantal verschillende klimaatzones. In het westen en zuiden van het land kan het in de zomer erg warm worden. Terwijl het vooral in het noorden in de winter bijzonder koud kan zijn. Bekijk onze pagina voor meer informatie over de beste reistijd China.
  • Je hebt, voor de meeste reizen, geen verplichte vaccinaties nodig voor je bezoek aan China. Toch zijn er in de meeste gevallen een aantal inentingen China sterk aan te raden.
  • In China heb je een stekker adapter nodig.

Visum informatie China

Zeker voor backpackers kan het wat moeilijker zijn om een visum China te verkrijgen. Je zult namelijk een plan moeten laten zien van wat je allemaal wilt gaan doen. Het helpt daarbij om enkele binnenlandse vluchten, hotel overnachtingen of kaartjes voor treinreizen te laten zien. Bekijk onze pagina over je visum voor China voor meer informatie.

Vervoer in China

De snel groeiende economie heeft ervoor gezorgd dat de infrastructuur prima in orde is. Of je nou met de trein, metro of bus wilt; alles is goed geregeld. Zeker voor backpackers is de trein een goede optie om je binnen het land te verplaatsen. Lees meer over vervoer in China.

Wees sociaal