Visum Vietnam

Visum Vietnam

Een visum Vietnam is moeilijker te verkrijgen dan een visum voor de meeste andere landen in Azië. Je zult van te voren je visum moeten aanvragen of een aantal dingen regelen zodat je in aanmerking komt voor een visum om arrival. Gelukkig gaat dit tegenwoordig steeds makkelijker. Met name een visum Vietnam on arrival is zo geregeld en wat ons betreft nu de beste optie. Daarnaast kan je ook een visum aanvragen bij de Vietnamese ambassade of in een Vietnamese ambassade in het buitenland, in Cambodja bijvoorbeeld. Ook kan je een visumbureau inschakelen die voor een klein bedrag al het werk voor je overneemt.

Visum Vietnam on arrival

Als je naar Vietnam vliegt is een visum on arrival wat ons betreft de beste en makkelijkste manier. In tegenstelling tot de meeste andere landen in Azië moet je echter wel wat dingen regelen om hiervoor in aanmerking te komen. Je hebt namelijk een autorisatie brief nodig. Deze brief vraag je van te voren aan en neem je mee als je naar Vietnam gaat. Zie dit als een soort achtergrondcontrole die ze doen voordat je arriveert. Een autorisatie brief kun je niet zelf aanvragen, maar dit kan je via een derde partij wel makkelijk regelen. BackpackenInAzie.nl werkt samen met een lokale partner in Vietnam, om de autorisatiebrief zo goedkoop mogelijk aan te bieden. Lees hier meer en regel binnen enkele minuten je visum on arrival voor Vietnam.

Extra tips:

  • Let op: een visum on arrival is dus geen optie als je over land Vietnam wilt binnenkomen.
  • Je kunt hiervoor op de vliegvelden van Hanoi, Ho Chi Minh City, Da Nang en Nha Trang terecht.
  • Als je de autorisatie brief binnen hebt is dit niet je daadwerkelijke visum. Je neemt de brief dus mee naar het immigratiekantoor op het vliegveld en daar krijg je – na het betalen van $25 of $50 – je visum pas.
  • De volgende visa zijn verkrijgbaar: 1 month single entry, 1 month multiple entry, 3 months single entry en 3 months multiple entry.
Regel je visum on arrival

Vietnamese ambassade

Je kunt ook een visum Vietnam krijgen door dit aan te vragen bij de Vietnamese ambassade in Den Haag voordat je op reis gaat. Dit is echter zelden de beste optie. Alleen als je bijvoorbeeld naar Phnom Penh in Cambodja vliegt en de volgende dag naar Vietnam reist over land kan dit wel handig zijn. Als je rechtstreeks naar Vietnam vliegt kan je dus beter kiezen voor een visum on arrival en als je over land reist kan je in de meeste gevallen beter in de Vietnamese ambassade ter plaatse terecht. Bij deze methode dien je namelijk zelf jaar de ambassade in Den Haag te reizen en een paar dagen later ook om je paspoort inclusief visum weer op te halen. Bovendien je betaal voor een visum van 30 dagen 60 euro, meer dan bij andere methodes. Mocht je dit toch willen dan kan je terecht op de website van de Vietnamese Ambassade. Je dient vooraf al een visumformulier in te vullen.

Visum aanvragen in het buitenland

Als je over land naar Vietnam reist is dit meestal de beste optie. In de buurlanden van Vietnam zijn ontzettend veel reisbureaus te vinden die dit voor je kunnen regelen. Voor een bedrag van rond de $40 heb je dan een visum van 30 dagen binnen. Dit is onder andere makkelijk te regelen in Phnom Penh en Sihanoukville, maar ook in veel steden in Laos en China.

YourVisa

YourVisa is een visumbureau dat gespecialiseerd is in het verzorgen van visa voor landen in Oost-Europa, Afrika en Azië. Voor deze landen verzorgen zij zowel toeristische als zakelijke visa, en daarnaast bieden zij ook uitnodigingen aan voor de landen waarvoor dit noodzakelijk is. Door de jarenlange ervaring van YourVisa en de goede connecties die zij in die periode hebben opgebouwd, zijn zij in staat om hun diensten tegen een scherp tarief aan te bieden. YourVisa streeft ernaar om een goede service te bieden. Zo proberen zij hun klanten altijd persoonlijk te helpen en van advies te voorzien. Een ideaal begin voor als je gaat backpacken!

Wees sociaal