Geld Vietnam

Geld Vietnam

De nationale munteenheid van Vietnam is de Dong. Voor een euro krijg je momenteel ruim 26.000 Dong terug. Er zijn bankbiljetten van 500 tot en met 500.000 Dong. Naast de Vietnamese Dong kun je vaak ook met de Amerikaanse Dollar betalen. Vaak worden de prijzen ook vermeld in Dollars, met name in hostels of in reisbureaus. Deze bedragen kun je echter wel gewoon in Dong afrekenen. Let er wel op dat je het bedrag voor je visum bij aankomst in Vietnam wel in Dollars moet betalen.

Pinnen in Vietnam

In alle grote steden en toeristische trekpleisters zijn genoeg pinautomaten te vinden en ook met een Nederlandse bankpas levert dat bijna nooit problemen op. Je bent ook niet zoveel transactiekosten kwijt per opname. Wel is het een nadeel dat je vaak maximaal maar 2 miljoen dong per keer kunt pinnen. Hierdoor ben je alsnog relatief veel geld kwijt per opname. Neem zoveel mogelijk geld tegelijk op om te voorkomen dat je hier onnodig veel geld aan kwijt bent. Je kunt ook bij veel banken met een creditcard geld opnemen, maar hier betaal je wel extra geld voor. Hieronder vind je een overzicht van de populairste banken in Vietnam, hoeveel je daar kunt opnemen (*dit kan per pinautomaat verschillen) en wat je aan transactiekosten betaalt.

Bank Opnamelimiet Transactiekosten
Military Bank ₫ 5.000.000 ₫ 49.500
Commonwealth ₫ 5.000.000 ₫ 40.000
Agri Bank ₫ 3.000.000 ₫ 22.000
Vietcombank ₫ 2.000.000 ₫ 50.000
BIDV ₫ 2.000.000 ₫ 30.000
Citibank ₫ 5.000.000 ₫ 55.000
ACB ₫ 3.000.000 ₫ 55.000

Geld Vietnam


Creditcard Vietnam aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Via Creditcard.nl kun je gemakkelijk alle creditcards vergelijken. Hierdoor kun je een creditcard kiezen die bij jou past en aan jouw wensen voldoet!

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Reisgids Vietnam

Wees sociaal