Beste reistijd Vietnam

Beste reistijd Vietnam

De beste reistijd voor Vietnam is afhankelijk van de regio’s die je wilt bezoeken. Vietnam kent namelijk drie verschillende klimaatzones; het noorden, Centraal-Vietnam en het zuiden. Er kan in bepaalde gebieden wel wat regen vallen. We behandelen de beste maanden om Vietnam te bezoeken per klimaatzone.

Noord VietnamHet noorden van Vietnam ligt verder van de evenaar en heeft een bergachtig landschap. De gemiddelde temperatuur ligt hierdoor wat lager dan in de rest van het land, vooral in de wintermaanden. Als je tijdens deze maanden de bergen in gaat, voor Sapa bijvoorbeeld, heb je zeker niet genoeg aan je korte broek en je t-shirt. In januari 2016 heeft het zelfs gesneeuwd in Sapa. Toch kan het in Noord-Vietnam ook ontzettend warm zijn. Van juni tot en met augustus is het hier het warmst van heel Vietnam. Oktober tot en met december zijn de beste maanden om deze regio te bezoeken. In januari is het net wat te koud, maar in februari en maart is het ook prima te doen.

Centraal VietnamDe temperatuur daalt in Centraal Vietnam minder dan in het noorden, koud wordt het hier bijna nooit. In juli en augustus kan het hier erg warm zijn met temperaturen van bijna 40 °C. De meeste regen valt hier in de herfst, maar ook in de overige maanden kan er een flinke bui vallen. De beste reistijd is hier in de Nederlandse lente maanden.

Reisgids Vietnam

Zuid VietnamIn het zuiden van Vietnam zijn de temperatuurverschillen kleiner. Het wordt hier nooit zo koud zoals in het Hanoi kan worden, maar in de zomer is het weer net iets minder warm. Het regenseizoen is hier wel heftiger en duurt wat langer; van mei tot en met oktober. Tijdens deze maanden heb je bijna elke middag wel een flinke regenbui, waardoor de straten in Ho Chi Minh City zelfs kunnen overlopen. Van december tot en met maart is het hier het prettigst.

Beste reistijd Vietnam

Er zijn dus grote verschillen in het klimaat in Vietnam. De twee beste maanden om Vietnam te bezoeken zijn wat ons betreft februari en maart. December en januari zijn ook prima, maar met name in januari kan het in het noorden wel wat kouder worden.

Wees sociaal