Informatie Maleisië

Informatie Maleisië

Met behulp van onderstaande praktische informatie Maleisië kom je zaken te weten die handig zijn voor je bezoek aan het land. Zo weet je wat je moet regelen voor je reis en waar je rekening mee moet houden.

Maleisië

Maleisië bestaat uit twee delen, deze worden gescheiden door de Zuid-Chinese Zee. West-Maleisië ligt op het schiereiland Malakka, welke naam het ook vaak krijgt. Oost-Maleisië, goed voor 60% van de oppervlakte van het land maar slechts 15% van de bevolking, ligt op het eiland Borneo. Het grenst hier aan Indonesië en sluit het kleine landje Brunei in. Het westen van Maleisië heeft een landgrens met Thailand en sluit het tevens kleine land Singapore in.

Praktische informatie Maleisië

  • In de Nederlandse zomertijd is het 6 uur later in Maleisië, in de wintertijd 7 uur.
  • Je betaalt in Maleisië met de Ringgit. Lees meer over geld in Maleisië.
  • Het wordt in het hele land afgeraden om kraanwater te drinken.
  • De officiële taal is Maleis maar ook Engels wordt veel gesproken.
  • Maleisie heeft een tropisch klimaat, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 30°C. Van juni tot augustus valt de minste regen. Meer over de beste reistijd Maleisië.
  • Vaccinaties zijn niet verplicht, maar inentingen tegen DTP en hepatitis A zijn aan te raden.
  • Je hebt een stekkeradapter nodig in Maleisië.

Visum informatie Maleisië

Een visum voor Maleisië is ontzettend makkelijk. Je krijgt bij aankomst een visum voor 90 dagen, dit is bovendien gratis en ook nog eens te verlengen.

Vervoer Maleisië

De infrastructuur in Maleisië is goed te noemen. Dit maakt reizen door het land een stuk gemakkelijker dan in een aantal buurlanden. Vooral de bussen zijn prima en de beste keuze qua vervoer in Maleisië.

Wees sociaal