Van Singapore naar Kuala Lumpur

Van Singapore naar Kuala Lumpur

Singapore en Kuala Lumpur zijn beiden belangrijke steden in Zuidoost-Azië, en met name interessante plaatsen als je houdt van architectuur en heerlijk eten. De afstand tussen Singapore en ‘KL’ bedraagt ongeveer 375 kilometer en door het uitstekend verzorgde netwerk van bussen en vliegtuigen reis je eenvoudig van Singapore naar de hoofdstad van Maleisië.

Zo reis je van Singapore naar Kuala Lumpur:

1) Bus

Reizen met de bus betekent dat je geld in je zak kunt houden voor andere leuke dingen. Je kunt namelijk al voor €15 op de bus stappen en deze brengt je in ongeveer vijf uur van Singapore naar Kuala Lumpur. Bij de maatschappij Sri Maju kun je de goedkoopste kaartjes aanschaffen. De meeste bussen vertrekken bij het Golden Mile Complex en komen aan bij het TBS busstation in Kuala Lumpur, maar er zijn ook busmaatschappijen die Chinatown en KL Sentral als eindbestemming hebben.

Kaartje kopen: Tickets zijn online verkrijgbaar via 12Go.Asia.


2) Vliegtuig en bus

Door het grootste deel per vliegtuig af te leggen, bespaar je een paar uurtjes, maar het is ook een stuk prijziger. Voor je vlucht vanaf Singapore’s Changi Airport kun je kiezen uit de maatschappijen AirAsia, Scoot en Jetstar. De prijzen bij deze airlines ontlopen elkaar nauwelijks, hoewel de toeslag voor ruimbagage bij Jetstar wel duurder is. Je kunt – zonder ruimbagage – meestal voor €35 naar Kuala Lumpur vliegen, een trip die exact een uur duurt. Vanaf de luchthaven van Kuala Lumpur kun je voor ongeveer €2,50 op een bus stappen, die je in een uur in het hart van de stad brengt.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Singapore pagina. Een kaartje voor de shuttlebus kun je eenvoudig bij een loket op het vliegveld kopen.


Meer over deze bestemmingen: