Van de Cameron Highlands naar Kuala Lumpur

Van de Cameron Highlands naar Kuala Lumpur

Veel reizigers zoeken de Cameron Highlands op voor verkoeling, fraaie theeplantages en de indrukwekkende natuur. Vanuit deze groene regio kun je eenvoudig naar de hoofdstad Kuala Lumpur reizen. Je kunt de tocht van ruim 200 kilometer afleggen met de bus, of een combinatie van bus en trein.

Zo reis je van de Cameron Highlands naar Kuala Lumpur:

1) Bus

Omdat je dagelijks de keuze hebt uit 8 verschillende vertrektijden en de kaartjes bovendien erg betaalbaar zijn, is de bus het meest voor de hand liggende vervoermiddel op deze route. Alle bussen vertrekken vanuit de plaats Tanah Rata, en afhankelijk van de bus die je kiest word je in Kuala Lumpur afgezet bij het station KL Sentral of Terminal Bersepadu Selatan. Met de huidige wisselkoers betaal je bij vervoerders Unititi Express en CS Travel & Tours 7,75 euro voor een enkele reis. In totaal ben je 4 uur en 45 minuten onderweg naar de hoofdstad.

Kaartje kopen: Regel je kaartje bij een van de reiskantoren in de Cameron Highlands of informeer bij je hostel naar de opties. Tevens kun je gemakkelijk online een kaartje reserveren via 12Go.Asia.


2) Bus en trein

Als je ook van de comfortabele trein wil genieten of simpelweg een korte tussenstop wil maken in de stad Ipoh, kun je ook voor deze combinatie kiezen. Je reist dan eerst voor 4,50 euro met de bus naar de Amanjaya Terminal in Ipoh, vanwaar je op een lokale bus naar het centrum stapt. Een kaartje voor deze korte rit kost omgerekend 0,40 euro. Als je Ipoh verkend hebt, kun je vanuit het centraal gelegen treinstation op de trein naar Kuala Lumpur stappen. Het kaartje voor de reis van 2 uur en 40 minuten kost doorgaans 8 euro.

Kaartje kopen: Buskaartjes kun je bij touroperators kopen. Treintickets kun je beter van tevoren reserveren via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal