Van Tioman naar Singapore

Van Tioman naar Singapore

Het Maleisische eiland Tioman heeft met zijn mooie onderwaterwereld, stranden en watervallen veel weg van een tropisch paradijs. Je kunt vanaf dit eiland aan de oostkust je weg vervolgen naar diverse bestemmingen, waaronder Singapore. Voor deze route van ongeveer 250 kilometer kun je gebruik maken van de boot en de bus.

Zo reis je van Tioman naar Singapore:

1) Boot en bus

Voor het eerste deel van de reis stap je op de veerboot die je naar de stad Mersing op het vasteland brengt. Er zijn verschillende opstapplaatsen aan de westkust van het eiland Tioman, waaronder Tioman Island Marina en de aanlegsteiger bij Sun Beach Resort. De tocht naar Mersing (Tanjung Gemok Jetty) duurt ongeveer twee uur en een kaartje voor een enkele reis kost €9 . Als je vroeg in de morgen vertrekt, bereik je nog dezelfde dag Singapore.

Aangekomen bij de pier in Mersing kun je overstappen op een rechtstreekse bus naar Singapore. De bussen van vervoerder Transnasional vertrekken om 11:15 en 12:45 uur en je betaalt omgerekend €11 voor een vervoersbewijs. In totaal duurt de busreis naar Singapore ongeveer drie uur, inclusief een stop bij de grensovergang. Het eindpunt van de busrit is The Plaza.

Kaartje kopen: Je kunt je boottickets regelen via je accommodatie op Tioman en kaartjes voor de bus kun je via 12Go.Asia boeken.


Meer over deze bestemmingen: