Van Singapore naar Malakka

Van Singapore naar Malakka

Vanuit Singapore kun je eenvoudig Maleisië bereiken en daar interessante bestemmingen ontdekken, zoals de stad Malakka met zijn historische architectuur en unieke keuken. De verbindingen op deze route van 260 kilometer zijn goed, waardoor je Singapore en Malakka eenvoudig kunt combineren tijdens je reis.

Zo reis je van Singapore naar Malakka:

1) Bus

De snelste en meest betaalbare optie is een directe busrit van Singapore naar Malakka. Bussen rijden de hele dag door, en met name StarMart Express en 707 Inc voeren veel ritten uit. Bij het boeken kun je kiezen waar in Singapore je op de bus wil stappen en bij 707 Inc kun je zelfs de locatie in Malakka kiezen waar je afgezet wil worden. De ticketprijs bedraagt gemiddeld €11 en je bent zo’n vier uur onderweg naar Malakka.

Kaartje kopen: Schaf je ticket aan via de website 12Go.Asia of ga langs bij een reiskantoor in Singapore.


2) Trein en bus

In theorie kun je ook de trein nemen op een deel van de reis, maar dit is eigenlijk alleen aan te bevelen wanneer je onderweg een tussenstop wil maken. Vanaf Woodlands in Singapore kun je op de trein stappen naar Johor Bahru, dat net over de grens in Kuala Lumpur ligt. In Johor Bahru kun je de trein nemen naar Pulau Sebang / Tampin, een reis die vijfenhalf uur duurt. Voor de twee treintickets betaal je in totaal zo’n €7. In Tampin kun je vervolgens op een bus naar Malakka stappen. Deze rijdt in anderhalf uur naar Melaka Sentral (€1). Al met al is deze reisoptie betaalbaar, maar ook trager en onhandig.

Kaartje kopen: Treintickets kun je op de stations kopen of reserveren op de website van de Maleisische spoorwegen. Buskaartjes zijn ter plaatse verkrijgbaar.


Meer over deze bestemmingen: