Van Sandakan naar Kota Kinabalu

Van Sandakan naar Kota Kinabalu

In Sandakan zelf is weinig te beleven, maar deze stad in Maleisisch Borneo is een goede uitvalsbasis om de prachtige jungle van het eiland verkennen. Als je Borneo na je trip weer verlaat, is Kota Kinabalu met zijn internationale luchthaven een logische volgende bestemming. Je kunt deze route van bijna 350 kilometer afleggen per bus en vliegtuig.

Zo reis je van Sandakan naar Kota Kinabalu:

1) Vliegtuig

Het komt zelden voor dat vliegtickets hetzelfde geprijsd zijn als buskaartjes, maar op deze route is dat het geval. AirAsia heeft iedere dag meerdere directe vluchten, die ongeveer 50 minuten. Je betaalt voor deze korte vlucht 10 euro, en voor 6 euro meer mag je 15 kilo aan ingecheckte bagage meenemen. Als je in Kota Kinabalu het vliegveld wil verlaten, kun je voor 1,20 euro op een shuttlebus naar het centrum van de stad stappen.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Maleisië pagina.


2) Bus

Als je op deze route voor de bus kiest, reken dan op een reistijd van minimaal 7 uur. Salam Bumimas Express rijdt dagelijks om 7:15 en 17:15 uur met een bus naar Inanam Terminal, ten noorden van Kota Kinabalu’s centrum. Je koopt een kaartje voor omgerekend 10 euro. Je kunt je reis naar het centrum vervolgen met de taxi of voor 0,50 euro een lokale bus nemen.

Kaartje kopen: Boek op de website van Salam Bumimas Express of vraag je hostel om voor je te reserveren.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal