Van Perhentian naar Redang

Van Perhentian naar Redang

De Perhentian eilanden en Pulau Redang zijn twee populaire bestemmingen aan de oostkust van het schiereiland Maleisië. Met name de Perhentian eilanden worden veel door backpackers bezocht. Redang staat bekend om haar uitstekende mogelijkheden om te duiken of snorkelen. Ondanks dat de eilanden relatief dichtbij elkaar liggen is het nog relatief lastig om tussen de eilanden te reizen. Op deze pagina lees je hoe je dit het beste aanpakt.

Zo reis je van Perhentian naar Redang:

1) Rechtstreekse boot

Er is geen vaste directe verbinding tussen Perhentian en Redang. Toch kun je met wat regelen toch een rechtstreekse boot krijgen. Vraag bij je accommodatie of bij lokale booteigenaars naar de mogelijkheden. Er is altijd wel iemand te vinden die je naar Redang wilt brengen. Er zijn geen vaste prijzen, dus onderhandel goed over de kosten. Het scheelt veel geld als je andere reizigers zoekt om de kosten van de boot te delen. De boot doet er ongeveer een uur over.

Kaartje kopen: Vraag het ter plekke bij je accommodatie, een reiskantoor of booteigenaren. We raden aan om dit minimaal een dag van tevoren te doen.


2) Boot via het vasteland

De andere optie is eerst de boot terug nemen naar Besut, op het vasteland van Maleisië. Hier stap je over op de taxi naar Merang. Op de pier van Merang neem je de boot naar Redang. In totaal ben je zo’n drie uur onderweg.

Kaartje kopen: Je kunt de verschillende kaartjes gemakkelijk ter plekke kopen.


Meer over deze bestemmingen: