Van Perhentian naar Kota Bharu

Van Perhentian naar Kota Bharu

De Perhentian eilanden behoren tot de leukste bestemmingen van Maleisië. Je kunt er uitstekend duiken of snorkelen en je kunt ook de mooie stranden verkennen. Als je eiland Perhentian wilt verlaten kun je naar verschillende bestemmingen in Maleisië doorreizen. Een van die bestemmingen is de stad Kota Bharu, waar je enkele bezienswaardigheden kunt bekijken. Op deze pagina lees je hoe je deze afstand het beste aflegt.

Zo reis je van Perhentian naar Kota Bharu:

1) Boot en bus

Om Perhentian te verlaten dien je eerst de boot te nemen. Er gaan zes tot acht dagelijkse publieke boten van Perhentian naar Kuala Besut, op het vasteland van Maleisië. Je betaalt hier ongeveer €8 voor. Je kunt er ook voor kiezen om een privé boot te nemen, maar dit is uiteraard aanzienlijk duurder. Alleen als je met veel mensen deze kosten kunt delen is dit het overwegen waard.

Eenmaal in Kuala Besut aangekomen neem je de bus naar Kota Bharu. Deze busrit duurt ruim een uur en kost ongeveer €5. Deze bus vertrekt ieder uur.

Kaartje kopen: Het bootkaartje koop je bij een lokaal reisbureau of op de pier op Perhentian. Het kaartje voor de bus haal je op het busstation.


2) Boot en taxi

Neem eerst de boot naar Kuala Besut zoals hierboven beschreven. Hier stap je niet op de bus, maar op een taxi die je naar Kota Bharu brengt. Dit is comfortabeler en sneller, maar het kost je ook wat meer. Je betaalt zo’n €15 voor de taxirit. Zeker het overwegen waard dus als je met twee of meer personen reist.

Kaartje kopen: Het bootkaartje koop je bij een lokaal reisbureau of op de pier op Perhentian. De taxi regel je ter plekke in Kuala Besut.


Meer over deze bestemmingen: