Van Penang naar Taman Negara

Van Penang naar Taman Negara

Als je tijdens je reis door Maleisië cultuur en natuur wil combineren, dan zijn Penang met zijn koloniale architectuur en het nationaal park Taman Negara mooie bestemmingen. Het eiland Penang en Taman Negara liggen ongeveer 500 kilometer bij elkaar vandaan, dus neem je tijd voor deze trip. Op deze route reis je met de boot en bus, en hier lees je hoe.

Zo reis je van Penang naar Taman Negara:

1) Boot en bus

De eerste etappe van deze reis gaat van de stad Georgetown op Penang naar Butterworth, dat op het vasteland van Maleisië ligt. Iedere twintig minuten gaat een veerboot, die ongeveer twintig minuten over de overtocht doet. Je betaalt ongeveer €0,30 voor een enkele reis. Aan de overkant kom je aan bij het busstation Penang Sentral, waar je je reis vervolgt per bus naar de Cameron Highlands. Doordat er geen directe bussen naar Taman Negara gaan, zul je daar moeten overstappen. Het eerste deel van de busreis duurt vierenhalf uur en kost €8. In Tanah Rata, waar je wordt afgezet, stap je over op de bus naar Taman Negara. Gemiddeld betaal je €15 voor het tweede deel van de reis naar Taman Negara. Vanaf Tanah Rata ben je bijna acht uur onderweg naar Taman Negara, waar je uitstapt bij het ‘hoofdkwartier’ van het nationaal park.

Om nog dezelfde dag in Taman Negara aan te komen, zul je ’s morgens tussen 6:00 en 7:00 in Penang Sentral op de bus moeten stappen.

Kaartje kopen: Alle tickets zijn ter plaatse verkrijgbaar en kun je tot vlak voor vertrek kopen.


Meer over deze bestemmingen: