Van Pangkor naar Kuala Lumpur

Van Pangkor naar Kuala Lumpur

Pangkor is een tropisch eiland waar je in alle rust van stranden en gezellige vissersdorpjes kunt genieten. Als je verder wil reizen in Maleisië of landen in de regio, is Kuala Lumpur een goede overstapplaats en logische volgende bestemming. Wij geven je reistips voor deze trip, die je kunt maken met de boot en bus, of een combinatie van boot, bus en trein.

Zo reis je van Pangkor naar Kuala Lumpur:

1) Boot en bus

De enige manier om van Pangkor naar het vasteland te gaan is de veerboot. Deze vertrekt ieder uur vanuit de haven en is drie kwartier onderweg naar Lumut. Je betaalt €1,20 voor een enkele reis naar Lumut, waar je na een korte wandeling aankomt op het busstation. Gemiddeld rijdt iedere drie kwartier een bus naar Kuala Lumpur. Afhankelijk van je eindbestemming in Kuala Lumpur kun je een bus naar de internationale luchthaven, KL Sentral of de TBS busterminal nemen. Ieder ticket kost €6,50 en afhankelijk van je eindstation ben je vier uur tot vierenhalf uur onderweg.

Kaartje kopen: In de haven en op het busstation zijn tickets verkrijgbaar.


2) Boot, bus en trein

Na de boottocht van Pangkor naar Lumut kun je er ook voor kiezen op de bus naar Batu Gajah te stappen. Deze rit duurt iets langer dan een uur en kost ongeveer €2. Voor €8 heb je al een treinticket voor de route Batu Gajah – Kuala Lumpur. Deze laatste etappe van de reis duurt 2 uur en 30 minuten, en je komt aan op het centraal gelegen treinstation van Kuala Lumpur.

Kaartje kopen: Boot- en bustickets kun je ter plaatse kopen. De kaartjes voor de trein kun je van tevoren reserveren via de website van de Maleisische spoorwegen.


Meer over deze bestemmingen: