Van Miri naar Kota Kinabalu

Van Miri naar Kota Kinabalu

Miri is een stadje aan de westkust van Borneo, waar vandaan je indrukkende natuurgebieden kunt bezoeken. Je kunt je bezoek aan Miri bijvoorbeeld combineren met Kota Kinabalu, dat ruim 400 kilometer noordelijker ligt. Voor deze lange route kun je gebruik maken van de bus of het vliegtuig.

Zo reis je van Miri naar Kota Kinabalu:

1) Miri

Niet alleen bespaar je met het vliegtuig heel wat reistijd. Een vliegticket is ook nog eens goedkoper dan een rit met de bus. De goedkope vluchten worden meerdere keren per dag uitgevoerd door de budgetmaatschappij AirAsia. Het standaardtarief voor de route Miri – Kota Kinabalu is meestal 12 euro en voor ingecheckte bagage betaal je ongeveer 6 euro, waardoor je extreem goedkoop naar ‘KK’ kunt vliegen. De vliegtijd bedraagt slechts 50 minuten. Als je geen aansluitende vlucht hebt vanaf Kota Kinabalu en in de stad zelf wil blijven, kun je voor 1,20 euro de shuttlebus naar het centrum nemen.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Maleisië pagina.


2) Bus

Voor Maleisische begrippen zijn de buskaartjes op deze route stevig geprijsd. Salam Bumimas Express vertrekt dagelijks om 7:30 uur met een bus naar Kota Kinabalu, waar je ongeveer 10 uur na vertrek aankomt. Omgerekend betaal je voor een enkele reis 20 euro.

Kaartje kopen: Reserveer je ticket via je hostel in Miri of boek op de website van Salam Bumimas Express.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal