Van Malakka naar Kuala Lumpur

Van Malakka naar Kuala Lumpur

Malakka is een aantrekkelijke historische stad aan de westkust van het Maleisische schiereiland. Vanuit Malakka bereik je eenvoudig de hoofdstad Kuala Lumpur, die slechts 150 kilometer noordelijker ligt. De bus is het enige logische vervoermiddel op deze route en wij geven je uitgebreide tips voor je reis.

Zo reis je van Malakka naar Kuala Lumpur:

1) Bus

Iedere dag rijden er talloze bussen van Malakka naar de hoofdstad. Alle bussen vertrekken vanuit Melaka Sentral, een busterminal die ongeveer vier kilometer buiten het centrum van Malakka ligt. Je kunt vanuit het centrum lopen, op de lokale bus stappen of een taxi nemen naar Melaka Sentral.

Het aanbod van vervoerders is groot en gemiddeld kost een kaartje €2,50. Het goedkoopste ticket krijg je bij Kejora Masyhur, waar je slechts €1,75 betaalt voor een enkele reis. Hun bus vertrekt iedere morgen om 10.00 uur.

Bij iedere vervoerder is de eindbestemming Terminal Bersepadu Selatan, dat ten zuiden van het stadscentrum van Kuala Lumpur ligt. De reistijd van Melaka Sentral naar TBS is ongeveer twee uur.

Kaartje kopen: Omdat er zoveel bussen rijden, kun je kort van tevoren nog een ticket kopen bij de terminal. Tevens kun je online een kaartje kopen via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen: