Van Langkawi naar Penang

Van Langkawi naar Penang

Penang en Langkawi zijn twee van de populairste eilanden van Maleisië. Je vindt de eilanden in het noordwesten, gelegen nabij het zuiden van Thailand. Met name Langkawi is gemakkelijk te combineren met een bezoek aan Koh Lipe in Thailand. Op beide eilanden is veel te doen, veel meer dan alleen genieten van de zon, zee en het strand. Zo is Georgetown op Penang bijzonder leuk. Je reist tussen de eilanden met de boot of het vliegtuig.

Zo reis je van Langkawi naar Penang:

1) Boot

De bootmaatschappij Super Fast Ferry Ventures heeft twee dagelijkse tochten naar Penang. Om 10:30 en 15:00 vertrekken boten vanaf de Kuah Jetty. Na een tocht van ongeveer drie uur kom je aan op de Penang Ferry Terminal. Een kaartje kost je zo’n €18. De boten die gebruikt worden zijn van prima kwaliteit.

Kaartje kopen: Koop je ticket in de terminal of van tevoren online via 12Go.Asia.


2) Vliegtuig

Als je geen zin hebt in de boottocht, de zee te ruw is of je om andere redenen de boot niet wilt of kunt nemen is het vliegtuig een optie. Lowcost airlines AirAsia en Firefly zijn actief op deze route. Er gaan meerdere vluchten per dag, die er slechts een halfuur over doen. Kaartjes kun je al voor ruim €20 krijgen, maar daar komt nog wel bagage bij. Omdat je ook de nodige tijd kwijt bent voor het inchecken, boarden en andere wachttijden op het vliegveld is de route niet veel sneller.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips over het boeken van vliegtickets in Maleisië voor meer tips hierover.


Meer over deze bestemmingen: