Van Langkawi naar Kuala Lumpur

Van Langkawi naar Kuala Lumpur

Langkawi is met zijn jungle, stranden en lagunes een mooi Maleis eiland in het noordwesten van het land. Langkawi ligt ongeveer 500 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur, de hoofdstad en tevens een goed overstappunt voor andere bestemmingen. Voor deze route kun je kiezen voor het vliegtuig, een combinatie van boot en trein of een combinatie van boot en bus.

Zo reis je van Langkawi naar Kuala Lumpur:

1) Vliegtuig

Tickets voor deze route zijn bijzonder goedkoop; je hebt al een enkele reis naar Kuala Lumpur vanaf €10 en je betaalt een klein beetje extra voor ingecheckte bagage. De vliegtijd bedraagt een uur en tien minuten. Vanaf de internationale luchthaven van Kuala Lumpur bereik je in een uur het stadscentrum met een shuttlebus. Deze bussen rijden iedere dertig minuten en een ticket kost €2,50. Vliegen is verrassend genoeg de goedkoopste reisoptie voor deze route.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Maleisië pagina.


2) Veerboot en trein

Als je niet aan tijd gebonden bent en budgetvriendelijk wil reizen, zijn er meer opties voor de reis van Langkawi naar Kuala Lumpur. Dicht bij het plaatsje Kuah, in het zuiden van Langkawi, vertrekken iedere dag tien veerboten naar Kuala Kedah op het Maleise vasteland. Een enkele reis met de veerboot kost €5 en duurt ongeveer negentig minuten. Vanaf de terminal in Kuala Kedah stap je op de lokale bus naar Alor Setar, waar je op loopafstand van het busstation het treinstation vindt. Het buskaartje naar Alor Setar kost minder dan €1 en de rit duurt ongeveer dertig minuten. Vanuit Alor Setar vertrekt vijf keer per dag een trein die je zonder overstap in Kuala Lumpur brengt. Een zitplaats in de trein kost €15 en de trein rijdt in minder dan vijf uur naar het hart van Kuala Lumpur.

Kaartje kopen: Boottickets zijn bij de terminal verkrijgbaar. Treinkaartjes kun je reserveren via de website van de Maleise spoorwegen.


3) Veerboot en bus

Als je kiest voor de bus naar Kuala Lumpur, neem je vanaf dezelfde vertrekplaats de boot naar Kuala Perlis. Deze overtocht duurt iets langer dan een uur en een kaartje kost je €4. Aan de overkant kun je lopend naar het busstation, van waar je verspreid over de dag een directe bus naar Kuala Lumpur kunt nemen. De busreis duurt ongeveer acht uur en een kaartje kost gemiddeld €11. De meeste bussen rijden naar de terminal TBS en hier vandaan kun je met een lokale trein goedkoop naar ieder deel van Kuala Lumpur reizen.

Kaartje kopen: Alle tickets zijn ter plekke te koop.


Meer over deze bestemmingen: