Van Kuala Lumpur naar Penang

Van Kuala Lumpur naar Penang

De hoofdstad Kuala Lumpur is een logisch startpunt van je reis door Maleisië. Er valt genoeg te zien en en beleven en je reist vanaf hier gemakkelijk door naar andere bestemmingen in het land. Penang is een van de populairste bestemmingen van Maleisië. Op dit eiland is met name de stad Georgetown geliefd onder backpackers. Je kunt op een aantal verschillende manieren van Kuala Lumpur naar Penang reizen, wij bespreken de opties hieronder.

Zo reis je van Kuala Lumpur naar Penang:

1) Bus

De bus is goedkoop, gemakkelijk te regelen en je hebt ontzettend veel opties. De busmaatschappijen Nice, Transnasional, Sri Maju Group en Plusliner zijn allemaal actief op deze route. De eerste bus vertrekt om negen uur in de ochtend en er vertrekken tot laat in de avond andere bussen waar je uit kunt kiezen. Je rijdt over een moderne snelweg, waardoor het een comfortabele rit is. Bovendien heb je een mooi uitzicht onderweg, met name rondom de stad Ipoh. Omdat je gedeeltelijk door de bergen rijdt doe je toch nog zo’n vierenhalf uur over deze rit. Je betaalt €7 tot €11 voor een kaartje, afhankelijk van de maatschappij. De bussen vertrekken van Ktm Old Trainstation of Terminal Bersepadu Selatan.

Kaartje kopen: Je kunt een kaartje kopen op het desbetreffende busstation of online via 12Go.Asia, zodat je zeker bent van een plaats.


2) Vliegtuig

Als je liever niet met de bus naar Penang wilt reizen is het vliegtuig een goede optie. Zowel Malaysia Airlines als AirAsia hebben meerdere dagelijkse vluchten van Kuala Lumpur naar Penang. De prijzen beginnen al bij ongeveer €20. De vliegtijd is slechts een uurtje, maar omdat je toch lang moet wachten rondom de vliegreis ben je in totaal nog de nodige uren onderweg.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips over het boeken van vliegtickets in Maleisië.


3) Trein

Je kunt deze afstand ook met de trein afleggen. Alhoewel de trein zelf niet op het eiland Penang komt. Je arriveert in Butterworth, gelegen op het vasteland van Maleisië. Hier neem je de veerboot of de bus naar Georgetown. De trein doet er echter zes tot zeven uur over, waarna je dus nog naar Penang zelf moet reizen. Wij raden aan om de bus te nemen. De treinen vertrekken van het KL Sentral treinstation in Kuala Lumpur.

Kaartje kopen: Op het treinstation in Kuala Lumpur.


Meer over deze bestemmingen: