Van Kuala Lumpur naar Pangkor

Van Kuala Lumpur naar Pangkor

Het eiland Pangkor is nog niet zo bekend bij het internationale publiek, dus je kunt hier heerlijk tot rust komen. Dit strandparadijs voor de westkust van het Maleisische schiereiland is eenvoudig bereikbaar vanuit de hoofdstad Kuala Lumpur. In dit artikel lees je onze reistips voor je trip naar Pangkor.

Zo reis je van Kuala Lumpur naar Pangkor:

1) Bus en veerboot

Vanaf diverse locaties in Kuala Lumpur rijden de hele dag door bussen naar Lumut, een plaats die ongeveer 220 kilometer ten noorden van de hoofdstad ligt. De meeste bussen vertrekken vanuit de TBS busterminal, maar je kunt ook opstappen bij Hentian Datu in het centrum van Kuala Lumpur. Omgerekend betaal je €6,50 voor een enkele reis naar Lumut en je bent vier tot vierenhalf uur onderweg. Eenmaal aangekomen in Lumut loop je gemakkelijk naar de pier, waar ieder uur een boot naar Pangkor vertrekt. De overtocht duurt drie kwartier en een vervoersbewijs kost €1,20.

Kaartje kopen: Omdat er dagelijks veel bussen rijden, kun je je ticket op het station kopen. Tevens kun je het online regelen op 12Go.Asia.


2) Trein, bus en veerboot

Je kunt er ook voor kiezen deze route gedeeltelijk met de trein te volbrengen. Vanaf het centraal station van Kuala Lumpur kun je voor €8 op de trein naar Batu Gajah stappen. Je bereikt deze plaats in tweeënhalf uur, waarna je overstapt op de bus naar Lumut. Je betaalt €2 voor een ticket en je bereikt de kustplaats na ruim een uur. In Lumut ga je vervolgens aan boord voor het laatste stukje van de reis.

Kaartje kopen: Treintickets kun je het beste reserveren via de website van de Maleisische spoorwegen, maar de andere kaartjes kun je ter plaatse kopen.


Meer over deze bestemmingen: