Van Kuala Lumpur naar Ipoh

Van Kuala Lumpur naar Ipoh

Ipoh is een stad vol historie, cultuur en lekker eten. Bovendien kun je hier prachtige muurschilderingen bewonderen die je met weinig andere toeristen hoeft te delen. Vanuit de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur gaan bussen en treinen naar het charmante Ipoh. Hier lees je onze reistips voor deze route.

Zo reis je van Kuala Lumpur naar Ipoh:

1) Bus

Als je tijdens je reis op je budget wil letten, dan is de bus aan te bevelen op de route Kuala Lumpur – Ipoh. Bussen van diverse vervoerders vertrekken tientallen keren per dag vanaf Terminal Bersepadu Selatan, een busstation dat vanuit het centrum van ‘KL’ eenvoudig per metro bereikbaar is. De reistijd is tweeënhalf uur en je betaalt ongeveer €4,50 voor een kaartje. In Ipoh kom je aan bij de Amanjaya Bus Terminal, vanwaar je voor €0,40 op een lokale bus naar het centrum van Ipoh kunt stappen. Deze bus doet ongeveer dertig minuten over deze trip.

Kaartje kopen: Omdat er veel bussen op deze route rijden, kun je je kaartje tot kort voor vertrek bij de loketten op het busstation kopen. Tevens kun je makkelijk online via 12Go.Asia een kaartje kopen.


2) Trein

Het voordeel van de trein is dat je dichter bij het centrum van Ipoh aankomt, want het station ligt op loopafstand. Je betaalt echter wel meer voor een ticket en bovendien rijden er niet veel treinen. Vanaf Kuala Lumpur Sentral bereik je Ipoh in twee uur en vijfenveertig minuten en dagelijks kun je kiezen uit vijf tot zeven vertrektijden. Een enkele reis kost €8, waarmee de trein een tikkeltje duurder is dan de bus.

Kaartje kopen: Je kunt treintickets aanschaffen op het station van Kuala Lumpur of via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen: