Van Ipoh naar Cameron Highlands

Van Ipoh naar Cameron Highlands

De stad Ipoh is in opkomst bij reizigers in Maleisië. Echte hoogtepunten ontbreken, maar de leuke sfeer en verschillende activiteiten maken het een leuke tussenstop voor reizigers die wat anders willen dan de gebruikelijke stops. Vanaf Ipoh reis je gemakkelijk door naar de Cameron Highlands. Deze prachtige theevelden behoren tot de populairste bestemmingen van Maleisië. Op deze pagina lees je hoe je deze route aflegt.

Zo reis je van Ipoh naar de Cameron Highlands

1) Bus

Er gaan een aantal bussen per dag van Ipoh naar de Cameron Highlands. Dit is het enige openbaar vervoer op deze route en daarmee ook de meest logische keuze. De busmaatschappijen Perak Transit, Unititi Express en CS Travel & Tours zijn actief op deze route. De bussen doen er allemaal ongeveer tweeënhalf uur over en kaartjes kosten ongeveer €5. De bussen vertrekken vanuit de Amanjaya Terminal, gelegen net buiten het centrum van Ipoh.

Kaartje kopen: Via een lokaal reisbureau of online op 12Go.Asia.


2) Taxi

De enige andere optie is een taxi. Dit is wat comfortabeler en sneller, maar uiteraard ook een stuk duurder. Reken op €40 tot €50 voor de rit. Als je met meerdere mensen reist kun je de kosten natuurlijk wel delen.

Kaartje kopen: Maak gebruik van de taxi-app Grab of vraag of je accommodatie een chauffeur kan regelen.


Meer over deze bestemmingen: