Geld Maleisië

Geld Maleisië

De nationale munteenheid van Maleisië is de Ringgit. Een Ringgit bestaat uit 100 sen. Voor een euro krijg je momenteel bijna 5 Ringgit terug. De infrastructuur in Maleisië is prima en pinnen is dan ook over het algemeen geen probleem. Als je meer het binnenland richting de jungle ingaat, of een klein tropisch eiland bezoekt is het uiteraard wat lastiger. Zorg dan dat je genoeg contact geld met je meeneemt. Contant geld is sowieso wel een goed idee want in winkels kun je over het algemeen niet met een pinpas betalen. Zelfs met lokale pinpassen kan dit niet. Met een creditcard kan dit in de meeste winkels wel, maar dit is niet altijd even praktisch. In elk winkelcentrum vind je daarom hele rijen met pinautomaten waar je sowieso wel een paar vindt waarop jou pas werkt. Als je geld pint betaal je wel een paar euro in transactie kosten dus het is verstandig wat grotere bedragen op te nemen. Ook geld wisselen is in Maleisië op een flink aantal plekken mogelijk, maar echt nodig is het dus niet.

Budget Maleisië

De prijzen in Maleisië zijn wat duurder dan in buurlanden als Indonesië en Thailand, maar nog altijd veel lager dan in Nederland. Op backpacker met een beperkt budget hoef je Maleisië voor de prijs zeker niet te ontlopen. In een niet al te toeristisch/duur gebied betaal je voor een standaard tweepersoonskamer in een hostel maximaal 10 euro. Hotelkamers zijn wel wat duurder en kosten tussen de 15 en 30 euro. Een goede maaltijd inclusief 2 drankjes hoeft nog geen 3 euro te kosten. Dat zijn dan alcoholische drankjes want bier is helaas wat prijziger. Voor een biertje betaal je ongeveer 2 euro, vaak nog duurder dan je diner dus. Gebruik ook onze handige calculator om je backpack budget voor Maleisië te berekenen.

Onderhandelen geld Maleisië

Onderhandelen over de prijs is in Maleisië niet echt aan de orde. Over het algemeen staan de prijzen vast en zijn ze dus niet onderhandelbaar. Op marktjes en dergelijke kun je wel over de prijs praten.

Creditcard Maleisië aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Via Creditcard.nl kun je gemakkelijk alle creditcards vergelijken. Hierdoor kun je een creditcard kiezen die bij jou past en aan jouw wensen voldoet!

Van te voren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Reisgids Maleisië

Wees sociaal