Beste reistijd Maleisie

Beste reistijd Maleisie

Maleisië heeft een tropisch klimaat, met als gevolg dat het er altijd wel lekkere warm is, maar dat het ook vrij veel regent. De temperatuur is gemiddeld genomen tussen de 25 en 35°C. Alleen als je echt de bergen ingaat kan het wat kouder worden. Als je een paar van de leuke eilanden in Maleisië wilt zoeken en veel op het strand wilt liggen hoef je dus niet echt op de temperatuur te letten, maar wel op de maanden waarin de meeste regen valt. Per regio is de regentijd verschillend, daarom hebben we tips per regio voor de beste reistijd voor Maleisië op een rij gezet.

Het schiereiland

Op het schiereiland van Maleisië, waar onder andere de hoofdstad Kuala Lumpur ligt, zijn twee verschillende regenseizoenen. Aan de westkust begint het regenseizoen wat eerder. Daar is het minder heftig. Hier valt de meeste regen van september tot en met december. Aan de oostkust begint het regenseizoen twee maanden later en eindigt het ook twee maanden later. De regen op het schiereiland valt echter voornamelijk in een enkele, flinke bui aan het eind van de dag. Als je bijvoorbeeld Langkawi bezoekt en veel op het strand wilt liggen, kun je (aan het begin van de dag) ook in deze maanden prima bruin worden.

Reisgids Maleisië

Borneo

In de maanden december tot en met februari regent het bijna elke dag op Borneo. Niet altijd leuk als je juist in deze periode een bezoek brengt aan het eiland. We raden je dan ook aan om tijdens het droge seizoen, ongeveer van mei tot en met oktober, Borneo te bezoeken.

Beste reistijd Maleisië

De beste maanden om Maleisië te bezoeken zijn dus afhankelijk van de regio’s die je wilt bezoeken en van het doel van je reis. In principe kun je heel goed gedurende het hele jaar het land bezoeken, maar vermijd Borneo van december tot en met februari als je niet van regen houdt. De beste rijstijd voor Maleisië zijn de maanden van april tot en met augustus.

Wees sociaal