Vervoer Laos

Vervoer Laos

Vervoer Laos is de afgelopen jaren een stuk makkelijker gemaakt. De regering heeft veel geïnvesteerd in het aanleggen van nieuwe wegen en ook de oude wegen zijn flink opgeknapt. Als je echt de bergen in wilt kom je nog wat wegen tegen met discutabel asfalt maar vooral rond de belangrijke steden is het prima in orde.

Bus

De bus is, bij de lokale bevolking, het favoriete vervoermiddel in Laos. Ook bij backpackers is dit één van de meest gebruikte vervoermiddelen. De bus is namelijk heel goedkoop en door heel Laos heen kan je buslijnen vinden. Niet alle bussen zijn in even goede staat en voor backpackers kan de hoeveelheid bagage die je meeneemt een probleem zijn. De bussen zijn namelijk vaak overvol en als je met veel bagage plek inneemt wordt dit niet altijd op prijs gesteld. Je tassen worden daarom vaak ook op het dak gebonden. Zorg daarom goed dat er niks uit kan vallen en dat bij regen je spullen niet nat worden.

Boot

De Mekong stroomt door heel Laos en wordt dan ook vaak voor transport gebruikt. Als je over de Mekong wilt varen heb je meerdere opties. Voor kleinere afstanden kan je de taxi boot nemen. Met de zogeheten slowboat kan je grote afstanden afleggen. Deze bus over het water wordt veel door de lokale bevolking gebruikt maar wordt ook bij toeristen steeds populairder. Vanaf deze boot, die inderdaad niet al te snel gaat, heb je een mooi uitzicht over de natuur en dorpjes langs de Mekong. Een populaire route is de slowboat van Huay Xai naar Luang Prabang.

Vervoer Laos

Boot over de Mekong in Laos.

Vliegen

Vliegen binnen Laos is met bijvoorbeeld Lao Airlines goed te doen. Natuurlijk is het duurder dan een busreis maar ook een stuk sneller en voor Nederlandse begrippen zijn de vluchten zeer goedkoop. Ook kun je vanuit Laos voor een goede prijs naar bijvoorbeeld Vietnam of Thailand vliegen. De voordeligste binnenlandse vluchten boek je via WTC.nl.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0