Visum Sri Lanka

Visum Sri Lanka

Je hebt een visum Sri Lanka nodig om het land binnen te mogen. Je moet het een en ander doen maar echt lastig is het allemaal niet. In tegenstelling tot een land als Thailand ga je waarschijnlijk Sri Lanka niet meerdere keren in en uit tijdens je reis, wat het visum gedeelte een stuk makkelijker maakt. Zoals voor praktisch alle landen moet je paspoort minimaal 6 maanden geldig zijn op de dag van aankomst en moet je lege pagina’s in je paspoort hebben. Je hebt een aantal opties voor het verkrijgen van een visum Sri Lanka:

Visum Sri Lanka online aanvragen

Op de website www.eta.gov.lk kun je een online een ETA aanvragen. Dit is een reistoestemming, deze heb je nodig om Sri Lanka te bezoeken. Het is verstandig om dit minimaal enkele dagen voor aankomst aan te vragen. Alhoewel de aanvragen meestal binnen een uur worden goedgekeurd. Voor dit visum dien je vervolgens $35 te betalen (met een creditcard), waarna je 30 dagen in het land mag blijven. Je kunt ook uit een aantal andere opties kiezen, mocht je andere reisplannen hebben.

Visumbureau gebruiken

Bovenstaande methode is alleen in het Engels beschikbaar en je kunt uitsluitend met een creditcard betalen. Als je dit liever niet wilt kun je ook gebruik maken van een Nederlands visumbureau. Hiervoor betaal je wat extra, maar is het wel zo makkelijk. Gebruik dan E-Visums voor het aanvragen van je visum voor Sri Lanka.

Niet online

Als je de ETA niet online wilt of kunt aanvragen zijn er nog andere opties. Op ambassades van Sri Lanka kun je ook je visum aanvragen. Ook als je geen ETA hebt aangevraagd kun je bij aankomst een Visa On Arrival krijgen voor Sri Lanka. Op het Bandaranaike International vliegveld van Colombo is een balie waar je ook terecht kunt. Hiervoor betaal je wel $5 extra, bovendien heb je vaak dan ook een lange wachttijd. We raden aan om gewoon je ETA aan te vragen.

Reisgids Sri Lanka

Wees sociaal