Beste reistijd Sri Lanka

Beste reistijd Sri Lanka

De beste reistijd Sri Lanka is wat lastiger te bepalen dan voor andere landen. Sri Lanka kent vele interessante locaties. In het zuiden liggen een paar prachtige stranden. Terwijl in het centraal gedeelte van de stad je schitterende natuur vindt. Meer richting het noorden liggen boeiende bezienswaardigheden. Het liefst wil je natuurlijk al deze leuke regio’s bezoeken tijdens je reis in Sri Lanka. De beste reistijd verschilt echter veel per regio. Het westen en het oosten van het land hebben duidelijk een ander klimaat.

West Sri LankaIn het zuidwesten van Sri Lanka treedt jaarlijks de moesson Yala op. Deze regentijd begint in april en duurt tot en met juli. Tijdens deze maanden heb je in deze regio grote kans op overstromingen. Zeker als je wilt genieten van de mooie stranden hier heb je veel last van deze regen. Als de moesson in augustus is weggetrokken is het er goed te doen. Echter begint de regen al weer snel, pas begin december houdt deze op. Van half december tot half maart is het de beste reistijd om dit gedeelte van Sri Lanka te bezoeken. Dan valt hier de minste regen.

Oost Sri LankaDe moesson die het noordoosten van het land aandoet heet Maha. Deze begint in november en houdt tot en met januari aan. Als de moesson wegtrekt is het ook gelijk de beste reistijd voor oost Sri Lanka. In februari en maart valt er weliswaar nog wat regen, maar het is niet zo verstikkend heet als in de maanden die volgen. Als je hier wel goed tegen kunt zijn de maanden tot oktober ook een optie.

Reisgids Sri Lanka

Hill Country

In de Hill Country, waar onder andere Ella en Haputale onder vallen, is het klimaat milder. Het regenseizoen is hier minder heftig. Bovendien is het er ook altijd lekker fris. In de avond kan het ook wat afkoelen, neem dus een vest mee als je hier langere tijd wilt verblijven.

Beste reistijd Sri Lanka

Voor beide regio’s zijn februari en maart goede maanden om het land te bezoeken. Dit is dus de beste reistijd Sri Lanka. Het echte hoogteseizoen is de twee maanden hiervoor, de meeste toeristen doen ook alleen het westen van Sri Lanka aan. Als je het niet erg vindt om af en toe een regenbui tegen te komen en goed tegen de hitte kan zijn de zomerse maanden juli en augustus ook een optie.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Wees sociaal